Moj profil
Cool Chef mjeseca kolovoza – Performita
Cool Chef mjeseca kolovoza – Performita

Cool Chef mjeseca kolovoza – Performita

Ona je ljubiteljica znanstvene fantastike, kompjuterske grafike i prava majstorica u spravljanju svemirskih i zemaljskih jela. Predstavljamo vam Performitu

!


Da, da, dobro ste pročitali. Cool Chef mjeseca kolovoza prema ocjeni Uredništva je Performita! Njene recepte teško je bilo ne primijetiti, a naslovi i fotke oborili su nas s nogu.

Iako osobno nisam fan SF filmova, niti se razumijem u svemirske pojave, oduševila sam se vidjevši koliko Performita uživa spremajući jela za Star Trek partyje i njima oduševljava svoje prijatelje. Rezultat njene "zaluđenosti", pozitivne, naravno :), Zvjezdanim stazama i svemirom općenito su brojni recepti (Cardassian Kanar, Raktajino, Picard koktel...), a uz svaki je i kratko objašnjenje tko i u kojem filmu jede ili pije spomenutu deliciju. Iako je iz naslova često teško dokučiti o čemu se radi, sastojci su zapravo vrlo jednostavni i obični i dostupni svima nama Zemljanima.

Prema dosad viđenom, pripremljena jela obavezno su jarkih boja, Klingonska krvava pita - crvena; Galaktičke naranče i Romulan Ale - plava; Mr Spock Desert i Pon Far - zelena, a naslovi pojedinih posebno su nas nasmijali - Pobješnjeli morski Max i Dr Brinkman torte.

Osim što je ljubiteljica svemirskih jela, nije joj teško pripremiti ni obrok bez ulja, niti nahraniti 10 ljudi sa samo 300 g mesa (Šniclouštipci).

U vrijeme ljetnih vrućina oduševili smo se serijom pripremljenih sladoleda. Blatina sladoled pripremljen je s hercegovačkim vinom, Lakše se diše/liže od Bronhi bombona (ideja zaista za 5+, a možda bi za njega bili zainteresirani u novootvorenim Kraševim čokolaterijama u Zagrebu i Opatiji gdje pripremaju sladolede od Griota, Bajadera, 505 sa crtom...). Tracyn tekst o sladoledima San Crispino dao joj je ideju za sladoled od kamilice, a sličicu je posudila od TouchSun, naravno s dozvolom, jer ipak je Sunčica buduća pravnica :). Najčudniji je zasigurno Sladoled od žvake za koji je ideju pronašla na internetu.

O receptima bi još mogli na dugo i na široko, ali šteta bi bilo ne spomenuti i njene fotke. Rad u Photoshopu očito joj je u malom prstu pa sve fotke slikane mobitelom (lošije rezolucije) obradi i time dobije posebne efekte pa se nedostaci oštrine time gotovo ni ne vide. Što li nas tek očekuje kad dobije novi fotoaparat???

Ah, da, moramo spomenuti i njen članak (za sada jedini) o bogatstvu i raznolikosti Hercegovine. Toliko pohvala i zahvale korisnika je za njega dobila da nam je zaista drago da nam je pomogla u kreiranju sadržaja.

I što na kraju reći. Bravo za originalnost i vjernost koju dijeli sa svim Coolinaričarima!!!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.