Moj profil

Cool Chef mjeseca ožujka - sephia

Sephia nam svojim savjetima pomaže u kućanstvu i oko zdravlja, oporavlja naša osjetila, a voli spremati i tekuće pripravke, a svoja jela najviše voli obojiti svojom omiljenom bojom - zelenom.

Iako to možda niste znali, naša nova Cool chefica postala je slavna još prije nego što smo joj to priznanje mogli i mi odati. Naime, kao i mnogi samozatajni ljudi koji svojom pozitivnom energijom nenametljivo utječu na ostale, i o sephiji je morao govoriti netko drugi. Tako je nastao film u kojem je odaje zahvala ovoj veseloj dobrici.  

Supruga i ponosna majka dva diplomca, uvijek vedrog duha, živi i radi u Zagrebu, a osim što je izvrsna kuharica, još voli čitati, istraživati i planinariti. Svoj vazda vedri duh neumorno prenosi na svoju okolinu, što se očituje i u njezinom stavu da nema poraza, nema tragedija, pa ni u kuhanju, jer ako nešto ne uspije, sephia će to pretvoriti u drugo jelo 🙂 Za svu energiju koliko je ima "dan bi joj trebao trajati 30 sati", a njegov "radni dio bi prvenstveno trebalo skratiti". No sve dok to neće biti moguće, "ona ide kući pjevajući" 🙂

Do sad je objavila preko 100 recepata, od kojih ste najviše isprobavali:
Grisine s ružmarinom i pistaciama, Složenac od gljiva i širokih rezanaca, Pitu od graha, Paštetu od tunjevine, Medene datulje, Moje čvarkuše, Namaz od slanutka-humus, Gurmanski zalogaj, Julka šnite za našu Saru, Čokoladni muffins, Kolačiće s vinom i maslinovim uljem, Medenjake, Hrskavi biskvit s pinjolima, Mandazi banane (uštipci s bananama) Kenija, Odreske od čičoke i leće za liljanuilievu, Mak kocke, Poriluk i šampinjone u lisnatim košaricama, Salatu od poriluka, Savijaču s pečenim paprikama, BBB- Džem od borovnica.

Sephia nam svojim savjetima pomaže u kućanstvu i oko zdravlja, oporavlja naša osjetila, a primjećujemo da jako voli spremati i tekuće pripravke (isprobali i pregledavali ste njezin Liker od bobica bazge “Ljekovito bilje”, Liker od borovnica, Samostanski aperitivLiker od kadulje).

Sudjelovala je u Sabirnici bake todebo uzgajajući peršin, tajlandski bosiljak, a tatyani je poklonila čili paprike i dobila nagradu za fair play :), dok se razvoj njezinog mažurana mogao pratiti u fazama - nakon 20 dana od sadnje, nakon 7 dana od zadnje snimke, nakon još mjesec dana od zadnje fotografije. Da bi baka todebo mogla bolje računati, sephia joj je poklonila ginko, a istovremeno je i pobijedila u natječaju za sliku mistera. Ovdje otkriva da joj je zelena omiljena boja, što se vidi i po njezinim slikama kojih je objavila preko 1000. Imajući na umu da jedna slika govori tisuću riječi, sephijini mozaici pravi su romani. Detaljno nas izvještava sa svojih brojnihplaninarskihpustolovina, cool događanja, posjeta dječjim domovima, svojim kolačarskim rekordima, a ljubav prema zelenoj boji uistinu nije teško prepoznati. Čak i kad isprobava tuđi recept, ona dodaje malo svoje omiljene boje.

Sephia je strastveni gljivar koji svoj ulov rado dijeli, kome prave, kome samo slike originala, ali svima nama prerađene. Doznajemo da ima i odlične vozačke sposobnosti, a nije se bojala ni ući u pjesničke i spisateljske vode.

Njezini objavljeni članci posvećeni su njoj izrazito važnoj temi - doživljenim trenucima s dječicom u domovima kojima su Coolike dolazile u posjete. "Keksići, razni kolačići nastajali su u našim kuhinjama, a zajednički sastojak bio je ljubav i želja da razveselimo dječicu", kaže sephia o svojim promišljanjima prije posjeta djeci u Nazorovoj.

Sephijina sveprisutnost na Coolinarici nije mogla ostati nezamijećena, jer je stekla više od 160 prijatelja, tagirala sadržaje više od 2600 puta, odabrala više od 1600 omiljenih sadržaja, a komentirala ni-više-ni-manje nego 6800 puta.

I za kraj, čestitamo našoj novoj Cool chefici s riječima naše bake: "svi epiteti nisu ništa, jer je ona jedna velika duša."

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.