Moj profil

Cool chef mjeseca rujna – Masatera

Uz legendarne čupavce, odlične buhtle i super krempitu, jako ste dobro prepoznali i sve ostale Masaterine slastice. Trobojni šarići, lijepe male margerite, vesele pijane košnice samo su neke od njih.

Sigurni smo da ste s nestrpljenjem iščekivali tko će nam se to ovaj mjesec smiješiti iz gornjeg desnog ugla stranice? 😉 No neizvjesnosti više nema :), naša nova cool chefica je Masatera, odlična kuharica, nenametljiva i dobronamjerna, draga prijateljica mnogim Coolinaričarima. Vjerujemo da su srca svih vas koji ste navijali za Snješku (a takvih je, znamo, puuuuuno) sada na svome mjestu i da se slažete da je vrijedilo čekati ovaj jesenski, bogat mjesec i posvetiti ga Masateri, čije plodove u obliku odličnih recepata ubiremo svakodnevno. Na neki način mjesec rujan možemo posvetiti i Masaterinim čupavcima, top of the top isprobavanom receptu s kojim su ovaj mjesec oboreni mnogi rekordi. 

Masaterinu kulinarsku zbirku krasi preko 90 recepata koje vrlo često i rado koristite, a prema vašim komentarima i izuzetno ste s njima zadovoljni. Tako ste do sada isprobali: fini Domaći kruh, ukusan gulaš - Šugo od goveđeg repa, superbrzi Lungić u saftu od vina, slasni Kokošji gulaš, brzopotezne Njoke na žlicu, jednostavan Pečeni krumpir u ljusci... A Velike pizzete, Hrskava tuna pizza i Hot dog samo su neka od rado "korištenih" Masaterinih snackova, prikladnih za brojne prigode, ponajviše one zabavne vezane uz djecu.

Uz već spomenute legendarne čupavce, jako ste dobro prepoznali i druge Masaterine slastice. Tu posebno izdvajamo njezine fantastične Buhtle i predobre Super krempite, a ne bi bio red da ne spomenemo i: Davidove rolnice s medenim nadjevom od oraha i grožđica, mirišljave Urbane jabuke, sočne Kokos kocke, Tropical delight od naranče, ananasa i kokosa, prefini Tiramisu, lijepe male Margerite za koje joj je kalupiće poslala Pino, vesele Pijane košnice, trobojne Šariće, jeftin i ukusan Mramorni jogurt kolač, "uvezane" Frančeške, slasne Jelka kocke s kojima ste se često sladili. Osim toga, naša se cool chefica nimalo ne ustručava praviti kompliciranije slastice za koje treba nešto više vremena i strpljenja poput Finih breskvica, Puslica ili Velike istarske pince..., u čiju ste se pripremu kasnije i sami rado upustili.

Ali to nije sve, naša vrijedna Cool chefica objavila je knjižicu recepata sa svojim slasticama koja se naveliko hvali, a uz sve to (ne znamo kada ?), ona stigne uređivati i svoj blog Recepti iz moje bilježnice.

Jasno vam je da smo ovim spomenuli samo djelić iz pozamašne zbirke naše chefice, a da ostatak recepata, kao i njezine lijepe fotografije koje nam uvijek razvedre dan (i potaknu apetit ;), ugodna prijateljska druženja na forumu i "uživo" te sudjelovanje na cool susretima (Masatera je bila jedna od suorganizatorica Cool Istrijade), nismo niti dotakli. Sve to dalje prepuštamo vama da istražite.

A dragoj Masateri od srca čestitamo i zahvaljujemo joj se što je s nama podijelila toliko dobrih recepta u čiju kvalitetu se uvijek možemo pouzdati. 🙂 Nadamo se da će se  i dalje družiti s Coolinaričarima i to (uskoro) i na novoj Coolinariki gdje će imati još više prostora za iskazati svoje kulinarsko umijeće. Sve čestitke!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.