Moj profil

Cool chef mjeseca siječnja – Ruza123

Ruzine slike "govore tisuću jezika" i često nalaze svoje mjesto među slikama dana. Gledajući kako se s njih osmjehuju slasna jela teško je odoljeti, a ne kliknuti na recept i odmah ga isprobati.

Titula Cool Chefa ovaj mjesec odlazi preko granice, u daleku Australiju. 🙂 Otkad je postala dio Cool kluba, Ruza123 je Coolku obogatila s više od 150 odličnih  recepata, 2000 prelijepih slika i 5900 komentara. Aktivna je i na forumu, gdje je često nalazimo u Brbljaonici, ali i na topicima Kuhanja na kojima rado pomaže. A to joj i nije teško jer kulinarstvo je njezina struka, a kuhinja trenutno radno mjesto.

A što sve Ruza123 kuha kada nije na poslu? Puno, puno toga i stvarno se nije lako odlučiti što sve izdvojiti iz njezina bogatog kulinarskog opusa. Tim više što su joj recepti vrlo kvalitetni i primjenjivi u svakodnevnom životu što Coolinaričari dobro znaju. A dokaz tome je i činjenica da je Ruza123 jedna od omiljenijih i češće isprobavanih autorica recepata na Coolki. Isto tako i ona sama rado isprobava jela drugih Coolinaričara (i Coolinarike) te objavljuje prelijepe slike isprobanih recepata. Jednostavne oblatne by Marija Filakov, popečci od balancana by MiraMartinetti, paprika punjena sirom by sasaiolja, neobično punjena paprika by Anarad, susam pogača by mignnone, projice by Tanja1234, jaja by Godiva, lubenice by cipelicaorašćići by superkemija, Šarići by Masatera, milijun komada by plava tacna, vafli by agatha, limoncello by evellinaLešnik tortice by mamajac, najbrža zebra torta by schloss, Punč torta by coolinarika samo su neke od njih. 

Malo kulinarsko putovanje započinjemo s nedavno objavljenim receptima: ukusnim Anzac chop-chip kolačićima, interesantnim Passionfruit melting moments, finim Tart Capreseom, Pečenim ricotta sirom za doručak, mirisnim Mix Marinara i limun risottom, Dagnjama u finom umaku koje priprema na svoj način... Ako još niste primijetili, Ruza123 je prava majstorica za pripremu tjestenine poput pasta-Garganellapasta-Orecchietta, njoka, dizanog tijesta, punjenog tijesta, raviola, a pokazala nam je i da uživa u pravljenju zgodnih figurica od marshmallow fondana: vaze s cvijećem, zečićima, pačićima.

A zamislite samo sljedeću situaciju. Pozvali ste goste na malu zakusku i nemate ideju što napraviti? No nema brige. Uz Ruzine ideje za šarene korpice, pileće savitke, ražnjiće od rolovane piletine, rolat od špinata i pečene paprike ili rolat od gljiva, tortice s pečenim povrćem, losos zalogaje, pizza pužiće, tart od batata i sira, polpete od patlidžana, maslina i fete, torbice, muffinse od tikvica i kukuruza, štrucu od špinata i sira ili punjenu tursku lepinju ..., gosti će kući ići zadovoljni.

Kao šećer na kraju, predstavljamo vam neke od njezinih neodoljivih slastica: Tortu Shirley Temple, Čokoladni souffle, Tart s bademom i kakaom,Eclairs, Čokoladno-bademasti Mud Cake, Monte Karlos keksiće, Kuglof od brusnica i sira, Trokute s okusom naranče, Continental šniteTart od badema i džema, Čokoladnu pitu i Mango i passionfruit sorbet.

Naravno da to ni izdaleka nije sve. O našoj chefici mogli bismo napisati još puno redaka, ali kako većina vas već dobro poznaje Ruzu123 i njezine uratke (neki su je čak imali priliku upoznati "uživo" :), ostale ostavljamo neka malo sami prosurfaju njezinom lijepom stranicom.

A što slijedi u ljetom obasjanoj Australiji nakon današnje dodijeljene titule Cool Chefa? Zaista ne znamo, ali nadamo se veseloj proslavi i, naravno, navijamo za nove kulinarske kreacije u slici i riječi by Ruza123.

Novoj Cool chefici od srca čestitamo i želimo još puno lijepih trenutaka u društvu Coolinaričara!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.