Moj profil
Cool chef mjeseca travnja –  arasic
Cool chef mjeseca travnja –  arasic

Cool chef mjeseca travnja – arasic

Svi mi koji smo imali priliku uživo isprobati arasicev vojnički grah i "šarf" paprikaš kojega mu nije bilo teško pripremiti i skupa s kotlićem donijeti na drugo veliko cool okupljanje, znaju o čemu ovdje govorimo.

I nakon duuugo, duuugo vremena cool titula je opet u muškim rukama. 🙂 Naš veliki gurman, Varaždinac arasic, zasluženo je osvojio ovomjesečnu chefovsku titulu.

Po čemu je arasic poseban, sigurno znate. Kako sam kaže, najradije kuha "juhe i variva, brzu klopu na tavi, domaći kruh" i - božanstvene fiševe, paprikaše, gulaše odnosno mesna jela koja se jedu žlicom. Kao potvrda tome, tu je i osvojeno prvo mjesto na 1. planinarskom kotliću Hrvatske. Svi mi koji smo imali sreću i priliku uživo isprobati njegova dva kotlića - vojnički grah (pretpostavljam da je to bio ovaj grah 😉 i "šarf" paprikaš kojega mu nije bilo teško pripremiti i skupa s kotlićem donijeti na drugo veliko cool okupljanje, znaju da je ta prva nagrada apsolutno zaslužena.
Naš dragi majstor fiša i paprikaša, roštilja i kotlića, broj 1 je za meso na ovim prostorima. 🙂 To dokazuje i činjenica da ste ga izabrali za ukupnog pobjednika mesnih recepata u nagradnoj mesoplovki. Jer tko bi odolio njegovom roštilju, župi s heljdom, paprikašu "za svakog ponešto" ili kiselom paprikašu od jetrica, mesnoj juhi u kotliću, Bograč kotliću, ribljem paprikašu od bakalara, kotlovini, pašticadi od teletine...

U receptima poput: Kulenove seke, Domaćih kobasica, Zlevke, Krumpiruše, Pogačica s čvarcima od "dizanog tijesta", Lazanja s rižom, Špek fileka (tripica) s mesom...., nesebično je sa svima podijelio svoje kulinarske tajne. Miješano meso pod pekom pripremio je u svojoj kuhinjici na Dravi, a početnike u kuhanju paprikaša razveselio Paprikašom za početnike. Uz brojne mesne, objavio je i "seriju" krušnih recepta iz pekača: Kruh iz pekača s kukuruznim domaćim brašnom, Domaći kruh iz pekača, Baguette pecivo iz pekača, Kruh iz pekača na brzinu...

Kako su na Coolki većinom žene, pojava muškog spola nikada ne prolazi nezamijećeno, pa se tako i arasic vrlo brzo nakon dolaska na ovu stranicu sprijateljio s mnogima i, osim što je pokazao odlična "muška jela", potaknuo vas je i na raznorazne zanimljive kulinarsko-jezične rasprave poput Gulaša vs Paprikaša i Dilema krompir vs krumpir, tanjur vs tanjir... Dotaknuo vas je sa svojim sjećanjima i "natjerao" da se prisjetite mnogih dragih uspomena i pišete o njima.

Arasica ste mogli upoznati i uživo, prvi puta je to bilo na prvom velikom cool okupljanju na PRC-u, a nekoliko mjeseci kasnije i probati neke od njegovih kotlić-specijaliteta: na Pokupskom, na rođendanu kod bake Todebo i na već spomenutom drugom cool okupljanju na koje je došao sa svojom suprugom i dječicom te dobio težak kulinarski zadatak kojeg je uspješno izvršio.🙂 A tu su i njegovi prijedlozi za proljetnim cool okupljanjem u Varaždinu i novim cool okupljanjem u Makedoniji i Vojvodini, koji će se, vjerujemo, prije ili kasnije, i ostvariti.

Moglo bi se o arasicu ispisati još puno, puno toga, ali ovdje je izdvojen tek djelić zanimljivosti, a vama svima prepuštamo da ga surfajući Coolinarikom osobno upoznate i uživate u njegovim neodoljivim mesnim specijalitetima. Želimo mu još puno lijepih trenutaka provedenih na Coolinarici, ali i offline druženja kojih ne bi trebalo nedostajati!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.