Moj profil

Cool Chef mjeseca veljače - DajanaD

Njezin zarazni osmijeh u vama će probuditi pozitivu, a neizmjerno strpljenje za detalje ponukati da se i sami okušate u umjetničkim kreacijama.

U dosadašnjim uredničkim izborima za titulu Cool chefa mogli ste primijetiti da korisnike volimo izdvojiti po nečem specifičnom. DajanaD prometnula se u pravu učiteljicu fotografije koja vam je svojim profesionalnim uracima i umjetničkim pristupom fotografiji omogućila da popravite i unaprijedite svoje vještine fotografiranja. Svoje znanje htjela je podijeliti sa svima vama, nesebično vam pružajući povratne informacije u Školici fotografiranja, gdje se svi vi voljni naučiti nešto više o ovoj umjetnosti pronašli vrijedne savjete, dobili praktične domaće zadaće i uključili se u aktivan rad na nastavi 🙂 Njezine slike slobodno smjestite među besprijekorna djela velemajstora, a DajanaD se neće libiti priznati da je za npr. ovakvo igranje detaljima ponekad potreban i cijeli dan, po čemu možemo zaključiti da posjeduje neizmjerno strpljenje koje ulaže u pojedine radove. Umješno će vam dočarati trenutak hrane u pokretu, a zimsku idilu čak na sasvim malom medenjaku. Vjerujemo kako se veliki broj vas ubraja među fanove njezinih slika, a i njezine kuhinje.

DajanaD rođena je u Bosni, engleski jezik studirala je u Zagrebu, a sada živi u Italiji. Majka je dviju prekrasnih djevojčica, bavi se prevoditeljstvom, a u slobodno vrijeme piše blog o hrani. I s nama je podijelila nekoliko članaka. Iako ju je majka "štedjela" od kuhinje,  želeći joj da se "drži knjige" i da ne dopusti da joj "diploma završi u loncu", došlo je vrijeme kada je ipak sve morala sama. I naučila je kuhati, na kraju iz knjiga. A svi njezini recepti su, bez obzira na njihovo porijeklo, garancija da su isprobani i "uštimani" do savršenstva.

Kako DajanaD ne bi ostala chefica samo svoje kuhinje, mjesta gdje se osjeća sretnom i to joj je dovoljno, preselili smo tu titulu na nešto višu razinu. 🙂 Kod nje ćete naći ali baš svega: od sitnih kolačića, torti, karamela, keksa, focaccie, krekera, posebnog pekmeza, sladoleda, do svakodnevnih jela, kao npr. tikvica punjenih krumpirom. Kako dobiti pravi limoncello, svoj ekstrakt vanilije ili najbolje tijesto za pizzu pronađite u njezinim receptima. DajanaD će vam pomoći raspetljati i najzapetljanije čvorove, a idu joj i kore. Osobno nikad ne preskače doručak, a u omiljenu hranu ubraja tjesteninu, povrće, kolače i kekse.

Aktivnosti na Coolinarici, postavljanje slika i recepata, pisanje članaka, predstavljaju joj osobno zadovoljstvo da s još nekim podijeli ono što je naučila ili pripremila. U njezin zarazni smijeh i vedri duh mogli ste se uvjeriti i sami na malom cool okupljanju u Zadru :). Zasluge su za nju prejaka riječ, i ne sviđa joj se kad joj ih netko pripisuje za nešto što radi iz čistog zadovoljstva, no nadamo se da će joj ovo naše pripisivanje zasluga za njezin vremenski trud, zalaganje, kvalitativnu svestranost u receptima i maštovitost slika biti poticaj da i dalje s nama dijeli svojih ruku djela.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.