Moj profil

Fogosch strudel

U varaždinskom restoranu Zlatna guska posebno se cijeni i njeguje tradicionalna bečka kuhinja pa je na njihovom jelovniku i Fogosch strudel, savijača od smuđa i kiselog zelja s umakom od kopra.

Poznati varaždinski restoran Zlatna guska doista je poseban. Smješten je u prastarom, rustikalnom podrumu zgrade koju je davne 1669. godine dao sagraditi plemenitaš Ivan Zakmardy za smještaj đaka tadašnje Isusovačke gimnazije. No, osim bajkovitim interijerom uređenim u viteškom stilu i atmosferom protkanom duhom minulih vremena, restoran se može pohvaliti i s originalnim jelima vrlo maštovite teksture i okusa, ali i naziva. Primjerice, gosti Zlatne guske između ostalog mogu uživati u Templarskom viteškom odresku, Medaljonima sv. Huberta, Bodežima markgrofa Brandenburga te posebno atraktivnoj Zakmardyjevoj flambiranoj sablji koja se poslužuje u mraku kamenog podruma.

Kreativni vlasnik restorana Dražen Jambriško i iskusni šef kuhinje Miljenko Borak se u osmišljavanju i spravljanju kulinarskih kreacija prvenstveno oslanjaju na neobično bogatu tradiciju i obilje namirnica koje se koriste u kuhinji kontinentalne Hrvatske, ali i na suvremene svjetske trendove u pripremanju hrane. K tome, u "Zlatnoj guski" se posebno cijeni i njeguje tradicionalna bečka kuhinja pa je na njihovom jelovniku i Fogosch strudel, savijača od smuđa i kiselog zelja s umakom od slatkog vrhnja, kopra i limuna u kojoj osim u restoranu, možete uživati i kod kuće ako ga spremite prema pridruženom receptu.

Osim toga, vlasniku i kulinarskom timu "Zlatne guske" već godinama poseban izazov i užitak predstavlja spremanje hrane za tradicionalni varaždinski Sjajni bal, za koji uglavnom koriste originalne recepture, odnosno povijesne zapise starih dvorskih kuhara uz uvažavanje izvornih namirnica, začina i postupaka.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.