Moj profil

Home made kivi kozmetika

Kako kivi zahvaljujući obilju vitamina C i voćnih kiselina štiti kožu od isušivanja, čini je baršunastom i nježnom. Počastite svoju put voćnom home-made maskom!

Kivi je na samom vrhu top-liste najzdravijeg voća. Između ostalog podiže imunitet i štiti od prehlade, jača krvotok i regulira probavu. Kivi pomaže i u "razgrađivanju" stresa, posebno ljutnje, a prema nekim istraživanjima redovitim konzumiranjem možemo smanjiti i glavobolju.

No, kivi je i vrlo visoko na popisu voća čiji se sastojci koriste u kozmetici. Kako između ostalog sadrži mnogo vitamina C (samo s jednim kivijem možemo zadovoljiti dnevnu potrebu za tim vitaminom!) i voćnih kiselina, možemo ga naći u brojnim proizvodima za njegu lica i tijela. Kivi stoga štiti kožu od isušivanja i čini je baršunastom i nježnom. Regulira masnoću kože i sužava proširene pore, a jača i njeno vezivno tkivo te je štiti od starenja.

  • Protiv nečiste i masne kože lica u električnoj miješalici izmiješajte 1 kivi i 1 bananu. Masku nanesite na lice i vrat pa je nakon 20 minuta isperite toplom vodom.
  • Za čisti, sjajni i ružičasti ten: u 1 zgnječeni kivi dodajte 1 žlicu meda i malo jogurta. Masku, u koju se pouzdaje i prekrasna Ornella Muti, nanesite na lice i isperite je nakon 20 minuta.
  • Za otklanjanje suhih i beživotnih stanica kože kivi narežite na tanke, tanke ploške i rasporedite ih po licu, vratu i dekolteu te pustite da djeluju 5 minuta.
  • Za osvježavanje lica u debljem sloju nanesite svoju omiljenu kremu kojoj ste dodali nekoliko kapi limunova soka. Potom na lice i vrat rasporedite ploške tanko narezanog kivija. Nakon desetak minuta kremu isperite s mlakom vodom.
  • Za kivi kupku koja, osim što pogoduje ljepoti kože djeluje i protiv celulita, usitnite 1 kg kivija te ga kroz cjedilo ili gazu procijedite u kupku. Nakon 20-ak minuta tijelo istuširajte mlakom ili još bolje hladnom vodom.
  • Za anti-aging napitak, koji osim na put pozitivno djeluje i na raspoloženje, usitnite 2 kivija s 2 kuglice sladoleda od limuna i sokom od 1 limuna. Napitak začinite s dvije žlice smeđeg šećera, malo đumbira u prahu i cimeta.

Autor slike: aussiegall

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.