Moj profil

Ispod Palmi...

Ispod palmi...kakav naslov..pa sad vi pogađajte..što se krije ispod palmi.

Nije bazen sa ležaljkama i suncobranima i nismo na plaži, već u mom dvorištu. Ispod palmi krije se moj mali vrt...i moja velika zabava!

Ispod palmi u mom dvorištu krije se moj mali vrt na jednoj uzginutoj gredici.

Kako se on tu smjestio, sigurno se pitate? Pa dvorišta ima i naravno, zemlje za obrađivanje, ali onih sa voljom za kopanje je sve manje.

I tako jednog dana ispraznismo garažu i sređujemo police, te je jedna sad odjednom viška .Lijepa drvena polica sa pregredom na sredini. Kaže moj mužić sad, ćemo je ispiliti i položiti jer nam više ne treba. Čekaj kažem ja, treba ona meni...jer sam već smislila što ću s njom, pa pretpostavljate napraviti ću uzginutu gredicu.

Polica je kao stvorena za mali vrt, samo kamo da je stavim, a da mi bude zgodno za zaljevanje. U dvorištu-vrtu je još moja majka posadila dvije palme, koje su sad prilično visoke, a ispod njih raste travica. Malo mjerenja i mjerkanja, preokrenem ja onu policu na pod između dviju palmi i gle čuda ona baš tamo paše. Travu koja je virila između police , prekrila sam sa kartonom da pokušam suzbiti daljnje izbijanje trave. I sada u dućan po nabavku zemlje. Odlučila sam se nabaviti dobru zemlju , te moja polica proguta nekoliko velikih vreća zemlje...samo sam se pitala pa gdje je to sve nestalo..

Dobila sam dve odvojena mala uzdignuta vrtića, a starnice police  su sada malena ograda koja zadržava zemlju. I sada u sadnju...Moj mali vrt, postao je moja velika zabava.

Sadnice sam nabavila na tržnici, a nešto sam i sama posijala iz vrećica.

U moj mali vrt sam zasadila...tri cherry paradajza, dvije tikvice, dva krastavca, celer ,i jagodu...to od sadnica.

Sama sam posijala peršin  direktno u vrt, a posno sam posijala kadifice, bosiljak i papriku. Sjeme paprike sam dobila od Podravke u akciji darivanja sjemena crvene rog paprike od koje se pravi ajvar.Sve sam uzgajala na balkonu i bosiljak i kadifice (uvijek ih poberem kada se cvijetovi posuše, pa imam dosta sjemena.) i papriku, pa kad su biljčice porasle , presadila sam ih u vrt.

Sada moj mali vrtić ispod palmi izgleda ovako:

možda je malo zbrkan, ali tu su u suživotu i paprike i bosiljak i peršin. Uz njih su kadifice koje štite od nametnika. A cherry rajčice su otišle visoko, visoko i pune su plodova. Mene oduševljavaju svojom ljepotom. Gledam ih svako jutro i uvečer kada zalijevam. Možda čak već i napamet znam koliko je rajčica na kojoj grani...šala mala...

Naravno da je već pala prva berba...tikvice su se raširile i rodile, te dalje cvijetaju

Krastavci se šire i cvijetaju...i eto plodova...kako samo bodu ove njihove bodljice...

Bosiljak se redovito obrezuje i naravno celer i peršin...koji je otišao u sjeme..

A rajčice i njih sam ubrala(čitaj - nisam izdržala)...  slatke su, posebnog okusa da li sam uspijela kupiti dobru sadnicu ili su tako posebne zato što su moje...! I još cvatu...

Stalno razmišljam da li sam što zaboravila...od mojih biljačica. da se koja ne naljuti...jer ja im pričam i veselim se svakom plodu.

Naravno da sam imala i pravu berbu, pa rodili su krastavci i tikivce...koje su se već pojele.Jučer sam ponovno ubrala krastavce i nisam izdržala iako se nisu do kraja zacrvenile ubrala sam i cherry ralčice. Pa eto jedne vesele salate iz mog vrta.

A tek što je dobar krastavčić sa kruhom i paštetom...e pa to je pravo ljeto!

Pa cure moje ispod palme...umjesto ležaljki, bazena i suncobrana, smjestio se  jedan mali vrtić...

A polica...pa polica je jako sretna...nije uništena, nije zapaljena, već sam joj podarlia novu funkciju i u njoj sada buja život! I to kakav život! I pčelice mu se vesele!

Pozdravi sa jedne uzdignute gredice!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.