Moj profil

Jeste li foodie?

Na svijetu je već mnogo foodiesa, pa je zasigurno i među Coolinaričarima sve više onih koji to jesu ili samo što to nisu postali. Stoga, doznajmo tko su zapravo foodiesi.

Foodiesi, koji su se po prvi put počeli spominjati u medijima početkom 80-tih godina prošlog stoljeća u SAD-u i Velikoj Britaniji, su oni koji nisu zainteresirani samo za okusnu komponentu hrane, već i za njen back-ground.

Oni mnogo šire i dublje pristupaju namirnicama, kuhanju i hrani, te ih između ostalog zanima kako ono što jedu utječe na njihov organizam, psiho-fizičku kondiciju i zdravlje. Njima nije važno samo što jedu, oni žele znati i gdje je i na koji način to proizvedeno, te kako je i u kojim uvjetima postalo dostupno na tržištu. Stoga foodiese zanimaju kvalitetne, lokalne i sezonske, ekološki uzgojene te neprocesuirane, prirodno proizvedene namirnice i hrana.

Salata od kozica



Za njih su dovoljno dobre samo namirnice izvornih, nepatvorenih okusa i izgleda, koju uglavnom nabavljaju u eko-trgovinama ili tržnicama, te kod certificiranih proizvođača. Naravno, na foodies jelovnicima su i namirnice drugih podneblja, koje također moraju biti ne samo vrhunske bio kvalitete, već i dostupne po pravilima fer trgovine.

Foodiesi su zbog svoje prehrambene orijentacije vrlo informirani, pa su gorljivo korisnici portala, čitatelji blogova, kuharica i magazina, te sudionici kulinarskih radionica, ali i posjetitelji zalogajnica, restorana i specijaliziranih sajmova. Foodiesi se rado osobno i virtualno druže sa svojim istomišljenicima, pa se nerijetko okupljaju u udruge u kojima razmjenjuju informacije, recepte i usvajaju nova znanja i vještine.

Palačinke s brašnom od slanutka



Jednostavno, oni ne žale ni truda, ni vremena ni novaca, pa ako ih njihove financijske mogućnosti prisiljavaju na biranje, oni će umjesto u skuplji automobil, elektroniku ili neke druge statusne simbole, novac radije investirati u kvalitetnu hranu za sebe i svoju obitelj.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.