Moj profil

Kad je pravo vrijeme za čaj

Čaj je oduvijek bio napitak kojeg vežemo uz zdravlje, uz stvaranje atmosfere, gostoljubivost i smiraj. I baš zato vas podsjećamo na par lijepih trenutaka kada šalica čaja dolazi u prvi plan i svojim okusom i mirisom zaslužna je za najdraže nam predahe.

Trenutak prvi

Zamislite samo – zimska večer. Prvi snijeg. I to onaj pravi. S velikim pahuljama koje polako padaju nošene tek blagim povjetarcem. To je onaj snijeg koji se ne topi brzo, onaj najbolji za zimske radosti. Divno ga je promatrati s prozora, iz topline doma.

Onako u miru i tišini. Na nogama najmekanije čarapice, a u rukama šalica toplog čaja. Mirisna para draška nosnice i širi se cijelom prostorijom.

Trenutak za vrući napitak upravo traje, bilo da ste sami ili u društvu, čaj će utopliti atmosferu.

Odjednom sve miriše na naranču, cimet i klinčić. Prava zimska idila, gdje svaki gutljaj čaja stvara toplinu u nama. Totalni hygge moment!

Trenutak drugi

Draga prijateljica svratila je u posjet. Zvuk zvonca na vratima popratilo je pištanje čajnika. Pogodila je pravi trenutak! Na stolu su već ručno oslikane šalice, baš za žensko druženje. U svakoj je po jedna vrećica čaja.

Naravno, našeg Podravka čaja s aroma omotačem koji čuva svježinu i miris do trenutka pripreme. Čaj od aronije i crnog ribizla za domaćicu, a čaj od jabuke s cimetom za gošću.

Uz cvrkutavo ćaskanje i glasno srkanje vrućeg napitka vrijeme prolazi za tren!

Trenutak treći

Djeca u pravilu ne vole zdrave stvari. To se prvenstveno odnosi na povrće, često na voće, ali nikako na čaj. Onaj čaj koji toliko širi svoj voćni miris da se i najveće spavalice u trenu bude, bosim nožicama dotrče do kuhinje i još snenim očima pozdravljaju dan.

Nestrpljivo pušu u svoju šalicu čaja, a vruća kovitlava para svojim slatkim mirisom poziva ostale ukućane da se pridruže obiteljskom doručku.  Prava idila ispunjena srećom, okusima i nježnošću!

Pa ako nas pitate kad je pravo vrijeme za čaj – mi ćemo reći – u svakom trenutku!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.