Moj profil

Kako na Coolinariku unijeti video?

Dodavanje videa jedna je od novih funkcionalnosti na Coolinarici pa evo prigode da ju isprobamo zajedno.

Kada dodajete sadržaj na Mojoj Coolinarici, vidjet ćete još jedan gumbić koji kaže - “Video”, a koji služi za učitavanje videa u vašu galeriju.

Klikom na gumb otvorit će se forma u kojoj treba napraviti nekoliko koraka:

  • U polje Naslov upisati naslov videa.
  • U polje Opis dodati opis videa.
  • U padajućem izborniku Autorska prava, odabrati autorsko pravo.
  • U polju Video kliknuti na gumb Odaberi datoteku i odabrati video koji želite učitati na svoju korisničku stranicu. Video ne može biti duži od 90 sekundi i treba biti u MP4 formatu.
  • Na vrhu stranice ćete vidjeti u kojoj je fazi učitavanje videa. Kada vidite “Tvoj video je spreman!!!”, kliknite na Spremi podatke.

Ako vam se slika koja je po defaultu odabrana ne sviđa, uvijek možete kliknuti na Promijeni sliku i odabrati neku od postojećih slika koje imate u svojoj galeriji ili učitati novu sliku s vašeg računala.

Kada učitate ili iz galerije odaberete sliku, kadrirajte koji dio želite da bude prikazan. To će postati prvi screen vašeg videa. Kad ste gotovi kliknite na Spremi podatke.

Video je sada vidljiv na vašoj korisničkoj stranici u novom "Video" tabu.

Video će biti prikazan na pojedinačnoj stranici. S desne strane nalaze se svi bitni podaci kao što je statistika, autorska prava i tagovi. Tagove možete naknadno dodati klikom na dodaj tag:

Ispod videa nalaze se komentari korisnika.

Dodavanje videa na svoj recept

Učitani video možete dodati u svoj Recept. Prilikom kreiranja recepta na tabu Slike i koraci pripreme vidjet ćete prostor predviđen za dodavanje videa.

Klikom na plavi button Dodaj video otvorit će se forma za učitavanje novog ili dodavanje postojećeg videa iz galerije. Ako želite na recept dodati video koji ste prethodno učitali u galeriju kliknite na tab “...ili odaberi iz galerije” gdje možete odabrati video.

Video će potom biti prikazan i na stranici recepta.

Dodavanje videa na recept drugog korisnika

Ako ste isprobali recept drugog korisnika i želite se pohvaliti kako je vama ispalo, sada možete učitati video i pokazati svima svoj masterpiece. Kako?

Prvo pronađite recept koji ste isprobali. Iznad recepta vidjet ćete natpis Kako je tebi ispalo? i gumb Video.

Možete i scrollati do dna recepta pa u sekciji Ovako je drugima ispalo kliknuti na crveni gumb s s nacrtanom kamerom.

...ili pronaći sekciju A kako je tebi ispalo? na dnu recepta i kliknuti na veliki crveni button Video.

Pojaviti će se forma za odabir videa. Kliknite na tab “...ili odaberi iz galerije” i odaberite video koji ste prethodno učitali.

Video će se potom pojaviti u sekciji Ovako je drugima ispalo.

Taaaa daaaa. Sada imate svoj video u galeriji odakle ga uvijek možete ponovno koristiti, a ako ste jako pažljivo pratili upute - vjerojatno ga imate i na Kako je meni ispalo i u nekom od svojih recepata.



:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.