Moj profil

Kako uspješno ispeći lava muffine

Saznajte savjete kako uspješno ispeći lava kolač i impresionirajte svoje goste.

Intrigantno neodoljiv ekstra čokoladni muffin čija je sredina ispunjena finom tekućom čokoladnom kremom pokazao se kao pravi izazov za pripremu. Mnogima ne uspijeva dobiti dovoljno tekuću sredinu, ono što je bit ovog lava kolača. Da biste dobili taj efekt rijeke čokolade, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko detalja. No unatoč tome priprema je brza i jednostavna, za samo desetak minuta, a muffini se moraju poslužiti dok su još topli.

U pomoć vam priskače Dolcelina mješavina Lava Muffins. S pripremom krenite tako da mješavinu za kolač uspete u posudu i dodate jaje i vodu.

Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (1 minutu) dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto žlicom rasporedite u kalupe za muffinse (8 kalupa).

Muffine pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 7 - 10 minuta ovisno kako mekanu sredinu kolača želite. Ne pecite duže od 10 minuta!

Pečene Lava Muffinse poslužite ODMAH dok je sredina još tekuća.

Za najbolji efekt kojim ćete očarati svoje goste Dolcela Lava Muffinse važno je pripremati neposredno prije posluživanja. Možete ih izmiksati, staviti u kalupe i držati u hladnjaku te staviti peći netom prije nego što moraju izaći na stol.

Odvažite se i impresionirajte svojom izvedbom!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.