Moj profil

Košarice i šumsko voće

Znam da mislite da se košarice rade od vrbinih šiba, no, vjerujte mi, za ove vam treba tijesto! I čim ga dobijete, brzo s njim u hladnjak. Neka tamo ostane pola sata, tijekom kojih ćete vi malo plesati i pjevati uz neki cool CD.

Draga djeco,

zacijelo se sjećate kako je tekla ona priča s Crvenkapicom, zar ne? Em je morala ponijeti košaru u šumu, em je srela vuka, em je, povrh svega, morala nositi crvenu kapicu! Eh, da biste izbjegli frku s vukom u šumi i podsmijeh frendova zbog crvene kapice, nudimo vam savršen recept za stvaranje košarica sa šumskim voćem kod kuće!

Kad se košarice ohlade, ostaje vam još jedan zabavan dio: na svaku štrcnite malo šlaga. MALO šlaga, kažem!

Za početak - operite ruke, molim! Potom recite mami da vam izvadi onu pregaču koju vam je kupila i sakrila da vam je jednom dâ kao poklon, a sami si možete na glavu staviti neku modernu maramu. Ona će, osim što izgleda cool, dobro doći i za pripremanje košarica kako vam kosa ne bi smetala. Zviznite kakav cool CD u player i započinje cool-sat!

Maslac dobro izmrvite s brašnom. To ne znači da pakiranjem brašna lupate po maslacu, već da brašno stavite u posudu kojoj ćete dodati 100 grama maslaca (mama neka izvaže!), a potom sve lijepo izmiješajte dok ne postane mrvičasto. Dodajte tome šećer i jaje i stvar će se, vjerovali ili ne, pretvoriti u tijesto! Znam da mislite da se košarice rade od vrbinih šiba, no, vjerujte mi, za ove vam treba tijesto! I čim ga dobijete, brzo s njim u hladnjak. Neka tamo ostane pola sata, tijekom kojih ćete vi malo plesati i pjevati te isprobavati razne druge marame na glavi.

Kad se tijesto ohladi, razvaljajte ga na pobrašnjenoj dasci. To je najbolji dio – lijepo valjajte uz ritam omiljene pjesme. Kad ste s tim gotovi, okrenite se kalupićima i skužit ćete stvar! Oni izgledaju kao košarice i čim ih obložite tijestom, i tijesto će poprimiti oblik košarice! Cool, ha? Prvo ih namažite maslacem da se tijesto ne zalijepi, pobrašnite, stavite tijesto u njih i sve lijepo stavite u pećnicu (mama ju je prethodno zagrijala na 200°C!). Pecite 10-15 minuta. Kad se sve ispeče, izvadite kalupiće iz pećnice, pa iz njih izvadite pečene košarice te ih ostavite da se ohlade. Ne zaboravite da vam za ovo vađenje iz pećnice trebaju posebne rukavice kako se ne biste opekli!

Čim se košarice ohlade, premažite im dno marmeladom, a onda ih ispunite voćem. Ne zaboravite da to voće mora biti dobro oprano! A što s preostalom marmeladom? Tu bi vam malo mogla pomoći mama. Vi ćete marmeladu pomiješati s vodom i dati mami da je zagrije. Pritom joj recite točno ove čarobne riječi: "Mama, miješaj ovu smjesu dok sve gotovo ne proključa". Ona će shvatiti ključ tajne.

Tako pripremljenu, sada već začaranu marmeladu žlicom prelijevajte po voću u košaricama. E, sad bi s tim vrućim stvarima bilo dosta! Sve opet u hladnjak! Kad se košarice ohlade, ostaje vam još jedan zabavan dio: na svaku štrcnite malo šlaga. MALO šlaga, kažem! Neka se ispod bjeline vidi da su to košarice!

Vaša cool Coolinarika

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.