Moj profil

Kremaste, čokoladne ili voćne? Torte koje radimo ove jeseni

Ove sezone biramo najbolje ideje za torte, bez obzira volite li čokoladne ili lagane voćne slojeve. Izbor torti nikada nije bio raznovrsniji, otkrivamo zvijezde jesenskih stolova!

Hladnije vrijeme je pred nama, no to ne znači da dani ne nastavljaju biti slatki. Jesen donosi promjene, označava nove početke i savršeno je vrijeme za isprobavanje novih slastica. Očekuju nas i svježi, slasni plodovi koje ćete moći iskoristiti u idućim receptima. Ako se ipak zaželite ljetnih plodova, sjajan odabir je zamrznuto voće. Neka kišna popodneva postanu prilika za igre u kuhinji!

Kuhano vino u torti? Moguće je!

Mnogi su nestrpljivi da blagdansko vrijeme pokuca na vrata. Iako još ne možemo putovati kroz vrijeme, torta s kuhanim vinom ispunit će dom mirisima blagdanskih večeri. U samo sat vremena pripremite čarobnu i mirisnu tortu obogaćenu cimetom, narančom i crnim vinom. Ako među toplim napitcima ipak birate kavu, preporučamo cappuccino tortu bez glutena. Ova sočna, ali lagana torta pogodna je za goste koji izbjegavaju gluten.

Novo godišnje doba razdoblje je slasnih, svježih plodova za vaše deserte!

Uvijek moderne, čokoladne torte su klasik i nepogrešiv način za udovoljiti nepcu. Raskošna tekstura i omiljeni okus čokolade čine ih neodoljivim desertom koji nikada ne izlazi iz mode. Sve popularnija  torta od mrkve vizualno će podsjetiti na jesen i savršeno se uklopiti u jesenski dom. Klasični, ali jednako sočni okusi kriju se u čokoladnoj nougat torti s lješnjacima.

Birate li radije pistacije ili kikiriki? Orašasti plodovi savršeno odgovaraju u torte jer svojim blagim okusom i hrskavom teksturom dodaju novu dimenziju svakom desertu i ravnotežu slatkoći kremastih slojeva. Razmazite se veselom tortom od pistacija ili prefinom tortom s kikiriki maslacem i čokoladom. Jedan od razloga zašto volimo čokoladu je bezbroj kombinacija u koje će se uklopiti.

Nikad kraja voćnim fantazijama – izdvajamo najbolje od voćnih torti

Tijekom hladnih dana, voćne torte pružaju ravnotežu između laganih krema i osvježavajućih voćnih nota, donoseći dašak ljetne svježine u zimsku atmosferu. Iskoristite svježe sezonsko voće za bogatstvo u svakom zalogaju. Slatke kruške sačuvajte za jesensku tortu, ukusnu i sočnu slasticu s omiljenim jesenskim voćem. U nedostatku voća možete koristiti puding, na primjer, u cheesecakeu s pudingom od borovnica.

Torta s marelicama i pistacijom odlična je kombinacija osvježavajućeg voća i pistacija čiji okus nadopunjuje kremu. Za još više osvježenja pripremite dolcela party tortom s limunom ili goruću tortu s malinama. Iznenadite goste tortom o kojoj će se pričati barem do Nove godine!

Za izradu poznate gibanice iz Međimurja nećete provesti sati u kuhinji, no zasigurno ćete ostatak dana provesti maštajući o još jednoj kriški. Pripremite Međimursku gibanicu  u obliku torte za samo 60 minuta.

Kremaste i fantastične – kraljice svake proslave

Teško je odoljeti sočnim kremama koje svojom laganom i pahuljastom teksturom prave užitak za nepce. Uz to, kremaste torte uvijek izgledaju svečano. Poigrajte se okusima u jednostavnom i brzom receptu za čokoladne tortice s marcipanom. Zaljubljenici u marcipan i čokoladu ne smiju propustiti ovakav desert.

Zvijezda među jesenskim tortama zasigurno je ona s bademima i dunjama . Bogatog izgleda i još bogatijeg okusa, ova kremasta torta nezaobilazna je destinacija među desertima. Gabriela kolač poznata je slastica u mnogim državama Balkana, poznata po mekanom i finom biskvitu. Ovom prilikom predlažemo slavni kolač u obliku torte.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.