Moj profil

LCHF na nacin Gageherc

Slike i utisci od mog kulinarskog maratona isprobavanja recepata koji se sasvim slucajno poklapaju s LCHF kuhinjom.

Nakon uspesnog mini kulinarskog maratona isprobavanja Mucikinih recepata sledeca na redu je bila gagaherc 🙂 Stos tih mojih izazova je da izaberem i isprobavam recepte od osoba koji uopste ne prate LCHF nego se njihovi recepti sasvim slucajno podudaraju s ovim nacinom ishrane. Naravno u nekim receptima je potrebno napraviti neke male izmene.

U Gagine recepte imam puno poverenje i godinama njeni recepti gostuju u mojoj kuhinji. Svidja mi se sto su svi recepti fino slikovito objasnjeni i sto je Gaga odlicno predstavila vegeterijansku kuhinju. Zahvaljujuci njoj otkrila sam domaci tahini. Pre tog sam jednom kupila teglu tahinija. Uopste mi se nije dopao jer je bio jako gorak. Onda sam prema Gaginom receptu napravila fini domaci Tahini i sad cesto pravim jela s tim finim namazom od susama.

Gagine recepte redovno dodajem u moje LCHF Coolerice. Sad sam ih sastavila u jednu Coolericu koja je danima bila na mom kuhinjskom stolu.

Posto u Gagnim receptima prevladavaju patlidzan, tikvice, sirevi, beli luk i sveze zacinsko bilje, prvo sam se snabdela tim namirnicama. Svaki dan sam isprobala bar po 1 recept. Prebrojala sam i ispada da sam za oko 3 nedelje koliko je trajao ovaj moj kulinarski maraton isprobala 25 recepata. 🙂

Pravila sam fine i zdrave namaze....

Salate...

Naucila sam napraviti ukusni i dekorativni "meze od krastavca i sira".

Zatim fina jela s patlidzanom...

Prvi put sam probala vegeterijanski kari od patlidzana. Svideo mi se vise nego onaj s mesom.

Naucila sam sloziti 2 dekorativne i zdrave salate - Nicansku i Capreze sa avokadom 🙂

Zahvaljuci Gagi jos sam pre nekoliko godina otkrila komorac. Do tad sam samo prolazila pored tog povrca i nisam imala ideju kako se priprema.

Vec duze vreme gledam "Sisarke" i napokon sam i njih napravila. Imala sam neki kupovni suseni paradajz ciji mi se okus uopste nije svideo. Bojala da ne zeznem recept pa sam umesto paradajza koristila przenu pancetu.

Isto tako sam koristila pancetu u odlicnom receptu za zapecenu brokulu....

Prilagodila sam recept za "Dukan pogacice" u LCHF verziju tako sto sam koristila punomasni sir. Naravno, odmah sam napravila duplu smesu i odlican sendvic s njima.

Isprobala sam jos par finih i zdravih recepata....

Apsolutno sam uzivala isprobavajuci Gagine recepte! Sve je ukusno i fino! Njeni recepti ce i dalje rado gostovati u mojoj kuhinji. 🙂

Svidja mi se ideja o kulinarskim maratonima jer na taj nacin otkrijem odlicne recepte. Treba mi malo pauze da se dobro organizujem i sastavim nove tematske coolerice, a onda je na redu "LCHF rucak kod Pomoravke" 🙂

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.