Moj profil

Ledene slastice: Rashladite se jednim od naših ljetnih favorita

Bilo da sjedite u svom stanu pod klimom ili hladite noge u plićaku, ideja o slatkom teško će vas zaobići. Provjerite koje smo hladne i slatke deserte pronašli za ovo ljeto, a ne mogu biti jednostavniji za napraviti!

Pripreme za ljeto ovdje ne znače teretanu. Znače puno slatkih ideja kojima si uljepšavamo godišnji odmor ili uzimamo predah od dana. Uz pomoć samo nekoliko sastojaka moguće je napraviti slatke i šarene delicije u kojima će uživati i djeca i odrasli.

Igra voćem nazvana sorbet

Najjednostavnija od takvih bio bi sorbet koji također slovi kao zdrava slastica. Za razliku od sladoleda, ovaj recept ne sadrži jogurt ili bilo kakvu drugu masnoću što ga čini lakšom i zdravijom opcijom, a samim time je pogodan za vegane. Uz to, moguće je u potpunosti izbjeći šećer te zadržati samo voćnu slatkoću

Hladne slastice u jednostavnim oblicima poslužit će kao predah od dana i osvježenje za svačije nepce.

Lubenica je idealno voće za pravljenje sorbeta kao i borovnica koju je moguće koristiti svježu, zamrznutu pa čak i u obliku džema. Željni igre mogu se poigrati i napraviti ga u malo  drugačijem obliku. Kiselkastost iz voća čini ovaj desert idealnim nastavkom nekog jako začinjenog ili teškog jela.

Najpoznatiji među njima – Sladoled, u šalici i na tanjuru

Mi kažemo ljeto, vi kažete sladoled. Upravo je on najpoznatija ljetna slastica koju rijetko pravimo kod kuće, a gotovo je jednostavna kao i prethodna. Kao simbol ljeta dostupan je u bezbroj okusa. Vrlo je lako od jagoda, marelica ili borovnica dobiti ljetnu unicorn senzaciju. Miješanjem kokosa i ananasa stvorit ćete egzotičan okus i savršen spoj dalekih krajeva. Od svojih početaka u drevnoj Kini, gdje su miješali snijeg s voćem i medom, sladoled je prošao dug put  u rashlađivanju vrućih dana. Igru nastavljamo začinima – kajenskim paprom i čilijem . Ukoliko ste u potrazi za malo drugačijim receptima oduševit će vas i ne tako običan tacos. Sladoledni tacos s malinama spoj je tri različita okusa i tri različite teksture, a zbog svog izgleda lako će se uklopiti u prigode bilo svečanog ili zabavnog karaktera.

Ledene kocke ili ledeni vjetar? Svaka od ovih slastice je ledeno dobra

Još jedno osvježenje nalazi se u ledenim kockama - kombinaciji bogate kreme, biskvita, i tamne čokolade u hladnom obliku. Ključna stvar kod ovog kolača je hlađenje. Nakon što su svi slojevi složeni, kocke je važno rashladiti dovoljno kako bi se svi slojevi stegli i stopili. Ovaj divan spoj čokolade i ledenog osjećaja vrlo je lako prilagoditi u vegansku verziju pritom koristeći alternative mliječnih i čokoladnih proizvoda.

Kada govorimo o kolačima nikako ne smijemo izostaviti ledeni vjetar  Vrijeme kada sunce mazi travnjake znači i vrijeme bogato sezonskim voćem pa varijacije na temu ovog omiljenog kolača kojeg često pretvaramo u torte biti mogu bezbrojne.

Ako vam pak sladoled predstavlja veću radost isprobajte tortu nadahnutu cappucinom i okusom sladoleda ili  pohani sladoled koji je oduševio već mnogo nepca.

Pronađite predah u danu uz hladne napitke svojih najdražih okusa

Naravno sreća nije samo u jelima, a pogotovo kada je u pitanju kava! Prve zrake sunca ponukat će i one predane „velikoj s toplim“ da isprobaju ledenu kavu od koje se radepravi ledeni deserti. Miješajući kavu s bananama i sladoledom nastaje obožavani tiramisu, a u malo izdanju predstavlja se i kao shake. Za one odane čajevima  ledeni zeleni čaj bit će pravi odmor za dušu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.