Moj profil

Ljepota u kokosovom ulju

Kako se u organskom kokosovom ulju skrivaju vrijedni i učinkoviti sastojci, svatko tko želi učiniti nešto više za njegu svoje kože i kose mora odmah iskušati njegove blagodati.

Kozmetički preparati s kokosom česti su stanovnici naših kupaonica.
Iako ih uglavnom odabiremo zbog neodoljivog mirisa koji nas podsjeća na ljeto, pješčane plaže i toplo more, oni imaju i zavidno učinkovita kozmetička svojstva.

Kako se u kokosovom ulju, posebno onom najkvalitetnijem, organskom, skrivaju vrijedni sastojci, svatko tko želi učiniti nešto više za njegu svoje kože i kose mora odmah iskušati njegove blagodati. Kokosovo ulje prepuno je učinkovitih sastojaka, posebno vrijednih masnih kiselina, zatim vitamina E, kalcija, kalija, natrija, bakra, željeza i fosfora.

Ono stoga njeguje i kosu i kožu, hrani, vlaži, regenerira i štiti te je čini zdravom, čvrstom, mekom, sjajnom i glatkom. Djeluje i protiv bakterija, virusa i gljivica, pa pomaže kod akni, peruti i blažih oblika ekcema i dermatitisa.

Kokosovo ulje prepuno je vrijednih sastojaka te se organsko kokosovo ulje može koristiti i kao hidratantna ili noćna krema.

Ima i anti-aging učinak pa vitalizira kožu, sprječava i ublažava bore, ispadanje, sjedenje i pucanje kose. Posebno je učinkovito u borbi protiv suhe i perutanju sklone kože i rascvjetalih vrhova, a kako štiti, umiruje i potiče obnavljanje kože, djeluje i kao prirodna zaštita i njega nakon izlaganja suncu.

K tome, potiče i njeno ozdravljenje i zacjeljivanje pa se koristi nakon depiliranja i brijanja. Stoga se organsko kokosovo ulje može koristiti kao hidratantna ili noćna krema, za odstranjivanje make-upa, za njegu ispucanih ruku i usana, za zaštitu od sunca i hladnoće, kao regenerator, protiv celulita, za masažu tijela...

Naravno, na radost ljubitelja home-made kozmetike, ono se može kombinirati i s drugim sastojcima te tako pretvoriti u vrlo učinkovite pakunge i peelinge.   

Pakunzi za kosu

  • Za mekoću i sjaj kose u opranu i ručnikom posušenu kosu umasirajte, ovisno o dužini, od 4 čajne žličice do šaku kokosova ulja, pustite da djeluje 20 minuta te zatim kosu bez šamponiranja dobro isperite.  
  • Za sjaj i lako raščešljavanje kose izmiješajte pire od mesa 2 manga, 2 žumanjka, 4 čajne žličice kokosova ulja i sok od 1 limuna. Pakung nanesite na opranu i ručnikom osušenu kosu i pustite da djeluje 20 minuta, a potom kosu bez ponovnog pranja šamponom dobro isperite.
  • Protiv suhe, ispucale kose, ali i za sjaj i lako raščešljavanje izmiješajte ½ šalice slatkog vrhnja, 50 ml kokosovog ulja i ½ soka od limuna. Pakung nanesite na opranu i ručnikom osušenu kosu i pustite da djeluje 20 minuta, a potom kosu bez ponovnog pranja šamponom dobro isperite.
  • Protiv cvjetanja i suhih vrhova u vrhove kose svakodnevno, vrlo šparno, umasirajte nekoliko kapi kokosovog ulja.
  • Protiv prhuti u kožu glave svakodnevno (rezultati su vidljivi vrlo brzo) umasirajte kokosovo ulje, stavite kapu za tuširanje te pustite da djeluje 2 sata ili još bolje preko noći.  

Pilinzi za tijelo

  • Izmiješajte 2 jušne žlice sitnijeg smeđeg šećera te po 1 jušnu žlicu kokosova ulja i kokosovog mlijeka (može i kravlje). Peeling uz masiranje kružnim pokretima nanesite na vlažnu kožu, pustite da kratko djeluje te potom dobro isperite. 
  • Izmiješajte 5 jušnih žlica naribanog kokosovog brašna, 2 jušne žlice mljevenih badema, 1 žumanjak i 1/8 l vrhnja. Peeling uz masiranje kružnim pokretima nanesite na vlažnu kožu, pustite da kratko djeluje te potom dobro isperite.

Kokosovo ulje za ljepotu iznutra

  • Za njegu i vlaženje kože i kose, iznutra, posebno ako je vrlo suha, svakodnevno uzmite 4 čajne žličice organskog kokosovog ulja (ulje možete preliti preko salate ili umiješati u jela i napitke).
  • Za čišćenje organizma, energiju, a posebno zdravlje i ljepotu kože i kose, u trajanju od jednog do šest dana, sedam puta dnevno uzmite 1 do 2 čajne žličice organskog kokosovog ulja.  

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.