Moj profil

Ljetne torte: Bez pečenja, naravno

Kako se ne biste morali kuhati u vrućoj kuhinji, odabrali smo najukusnije i najljepše torte za pripremu bez upotrebe pećnice. Otkrijte nove okuse već poznatih slastica ili isprobajte neke nove kombinacije koje će vas zasigurno oduševiti.

Jednostavno posebne – torte u roku keks!

Prva na redu i iznimno slatka je čokoladna parfe torta, spremna za samo 15 minuta! Ovaj jednostavan sraz tamne i bijele čokolade brz je način za zasladiti nepce i zadovoljiti potrebu za slatkim. Za još potpuniji okus čokolade u vrijeme žurbe pripremite Semifreddo mousse tortu od čokolade u kojoj će nasjeckani prženi lješnjaci izazvati zazubice.

Neka vas vrućine ne sprječavaju da uživate u slatkom, ovi recepti rashlađuju u tren oka.

Za samo pola sata spremite Banoffee pitu, britansku slasticu simbioze banane i karamele. Pjenasti desert s kremom od vrhnja i mirisom vanilije još jedan je slasni primjer parfea kojeg možete poslužiti s voćem po izboru.

Cheesecake – desert s dugom povijesti i obožavateljima diljem svijeta

Ova kremasta slastica od kremastog punjenja na podlozi od keksa ima dugu povijest, a prvi sličan oblik stvarao se još u antičkoj Grčkoj pod nazivom „plakountopoiikos“. U talijanskom obliku cheesecakea koristi se ricotta ili mascarpone sir za razliku od Amerike u kojoj se kao osnova koristi kremasti sir.

Cheesecake je prilagodljiv pa se može nadopuniti različitim dodatcima voća i orašastih plodova. Idealan za sparne dane je lagani cheesecake s borovnicama ili crvena varijanta s jagodama. Za najmlađe izaberite onaj s Linom Grisolinom i Lino keksićima koji će biti primjeren za malene već od 8 mjeseci. Još jedna vesela torta za sve uzraste je vesela torta duginih boja. Osim prženih lješnjaka ovoj će slastici predivan miris dati narančin sok.

Volite li kokos, pravi odabir za Vas je cheesecake pina colada, a za poseban okus bit će zadužen ananas. Još jedna voćna varijanta dolazi sa slatkim marelicama s već tradicionalnim okusom kremaste torte. 

Malo drugačiji okusi

Tart bez pečenja s breskvama idealan je početak vaše ljetne avanture. Nešto drugačija, veganska torta divna je mješavina okusa javorovog sirupa, pistacija i svježih breskvi. Osim što ćete oduševiti okusom ove torte, ukrašavanjem ostatkom pistacija i voća napravit ćete pravo remek djelo. Još jedna veganska torta jedinstven je spoj dunje, oraha i vanilije u blago narančastom izdanju, dok bombastičnost u boji cikle daju nar, ružina vodica i šećer s narančom. Torta s narom odličan je odabir za osvježenje puno vitamina C.

Trobojna torta s malinama i čokoladom balansirano će spojiti kiselkastost sa slatkoćom, a zbog svoje će punoće svima biti fina. Za ljubitelje kave i gorkog okusa predstavljamo svevremensku slasticu iz susjedne nam Italije – tiramisu. Nikad brže, nikad jednostavnije do tria kombinacije - kave, piškota i mascarponea.

Ne morate biti fan kokosa da bi vam se ova torta svidjela. Ovdje se kokos odlično složio s omiljenom čokoladom s rižom. Nagradu za odudaranje od klasika ipak dobiva torta sa želeom od jabuka i kremom od vanilije s makom pa iako njezini sastojci podsjećaju na jesen, nitko joj neće odoljeti ni tijekom najviših temperatura.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.