Moj profil

Nominacije za Oscara

25. veljače je noć u kojoj ćemo doznati dobitnike Oscara. Stoga slijedi kratki podsjetnik o ovogodišnjim nominacijama. Među onima koji se ove godine bore za Oscara su primjerice Leonardo DiCaprio, Peter O\'Toole, Will Smith, Penelope Cruz...


Na svečanosti u Los Angelesu glumica Salma Hayek i predsjednik Akademije Sid Ganis objavili su listu nominacija za dodjelu najprestižnije filmske nagrade na svijetu, Oscar. Kao i ranije, i ove su godine najbolji glumci, glumice i filmaši nominirani u dvadeset i četiri kategorije.

Primjerice u kategoriji za najbolju glavnu mušku ulogu nominirani su Leonardo DiCaprio (Blooddiamond), Ryan Gosling (Half Nelson), Peter O'Toole (Venus), Will Smith (The pursuit of happyness) i Forest Whitaker (The last king of Scotland), a najbolju glavnu žensku Penelope Cruz (Volver), Judi Dench (Notes on a scandal), Helen Miren (The Queen), Meryl Streep (The devil wears Prada) i Kate Winslet (Little children).

U kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu nominirani su Alan Arkin, Jackie Earle Haley, Djimon Hounson, Eddie Murphy i Mark Wahlberg, a za najbolju sporednu žensku ulogu Oscar bi mogle dobiti Adriana Barraza, Cate Blanchett, Abigail Breslin, Jennifer Hudson i Rinko Kikuchi.

U kategoriji za najbolju režiju nominirani su filmovi Babel (Alejandro Gonzales Inarritu), The Departed (Martin Scorsese), Letters from Iwo Jima (Clint Eastwood), The Queen (Stephen Frears) i United 93 (Paul Greengrass), dok su u utrci za najbolji film godine filmovi Babel, The Departed, Letters from Iwo Jima, Little Miss Sunshine i The Queen.

K tome, film Dream girls može se pohvaliti s ukupno osam nominacija, Babel sa sedam, The Queen sa šest i Blood diamond te The Departed sa po pet nominacija.

Rezultati ovogodišnje, sedamdesetdevete utrke za pozlaćenim kipićem Oscarom bit će poznati 25. veljače 2007. na svečanosti u Los Angelesu u legendarnoj dvorani Kodak Theatrea.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.