Moj profil

Noodles – 6 recepata za preukusna jela koja želite isprobati

Znate li koje je jelo toliko jednostavno za pripremu da je jedini problem o kojem brinemo da li jesti žlicom, vilicom ili štapićima? Naravno, riječ je noodlesima koji su spremni za konzumaciju u samo nekoliko minuta.

Da ne bi bilo previše jednostavno, dodali smo još jednu dilemu među noodlese – hoćemo li ih jesti iz tanjura ili gotove iz čašice. Naime, noodlesima povrtnog, kokošjeg i goveđeg okusa pridružili su se i Nooldesi u čašici - Spicy beef, Curry ili Teriyaki chicken.

Budući da su spremni u manje od pet minuta, savršeni su za dane kad vam se baš  i ne petlja s kuhanjem. Imate li tek malo više vremena, mi imamo odlične ideje kao što je primjerice brzi stir fry. Riječ je o načinu pripreme jela iz azijske kuhinje, a podrazumijeva prženje uz stalno miješanje. Ovom se tehnikom čuvaju hranjivi sastojci, a možete pripremati gotovo sve vrste mesa i povrća. Još jedno jelo koje nosi obilježje Azije su proljetne rolice nazvane po Proljetnom festivalu koji počinje obilježavanjem kineske Nove godine.  Proljetne rolice s kozicama možete uz raznoliko povrće napuniti još i svježom tunom ili lososom.

Za samo dvadesetak minuta pretvorite noodle u slane wafle uz koje savršeno pristaje ploška pancete, sir i jaje. Uživajte u drugačijem i jako ukusnom zalogaju koji može biti doručak, međuobrok ili piknik zalogaj. Želite li brz i jednostavan obrok u kojem dominira povrće, sir i noodles, napravite vegetarijanski ručak. Osim na štednjaku i klasičnoj pećnici, može se pripremiti i u mikrovalnoj.

Azijsko talijanska ideja za ručak je noodle carbonara i svakako se isplati isprobati ovo jelo. Za pripremu carbonare često se koristi sir pecorino romano ili grana padano, a može i kombinacija različitih sireva ili samo parmezan kao u ovom receptu. Uz epitete poput šarena, hranjiva i zdrava koji se često vežu uz salatu, otkrivamo da može biti i hrskava. Baš takva je salata s prženim rezancima i umakom od maslinovog ulja, octa, šećera i soja umaka.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.