Moj profil

Obožavam špagete!

Ako trebam izabrati savršenu namirnicu koju želim sačuvati za buduće generacije, bez dvojbe, biram špagete!

Špageti su jednostavno - gastro zen!

Sirovi špageti i njihova forma, bilo da su zatvoreni u dugačku kutiju, rasuti po stolu u paralelnim linijama, rascvjetani u loncu kad ih gledamo odozgo, su 'gastro zen'. Feng shui dizajn. S fotogeničnošću top modela. Svatko tko se našao s fotoaparatom pred tanjurom špageta i penna, izabrao je ove prve. Savršeno uska i dugačka linija krhkog štapića, kuhanjem se pretvara u mekane i podatne trakice. Nijedna druga tjestenina ne doživljava sličnu transformaciju.

Seksipilno (i pravilno) uvijanje špageta

I njihovo jedenje iskače iz uobičajnih glagola poput srkanja, rezanja, nabadanja. Samo se špageti uvijanju. I to uvijanje za mene (protumačite to kako vam drago!?) posjeduje seksipil s kojim se ne može usporediti ni zapaljena cigareta među njegovanim prstima, ni prekrižene gole noge.

Teorija kaže da nikakav nož ili žlica ne dolaze u obzir, već samo viljuška. Nju treba držati vodoravno pod kutom od otprilike 45 stupnjeva. Treba namatati malu količinu špageta (3 do 4 trake) u smjeru kazaljke na satu. Tek kad su špageti potpuno namotani na viljušku, bez onih „visećih“, a količina bi trebala odgovarati jednom zalogaju, možemo ih staviti u usta. Mada priznajem da se meni i ono srkanje posljednje trakice špageta, koje po usnama ostavlja trag umak, i koje kao takvo nije ni predviđeno u bontonu, sviđa.

Osim estetskih razloga, špagete biram i jer su osnovni sastojak nekih od najboljih recepata na svijetu, često pripremljenih s tek nekoliko jeftinih i svima dostupnih namirnica. Špageti s rajčicom i bosiljkom, sa češnjakom, maslinovim uljem i chili papričicom (aglio, olio e peperoncino), s inćunima i krušnim krvicama, s maslacem i parmezanom. Jedino je pravilo da ih ne prekuhate!

Birajte između više od 1.000 recepata sa špagetima i pronađite svoj omiljeni.

Špageti Sicilijana

Špageti sicilijana

Špageti s pistacijama

Špageti s pistacijama

Spaghetti alla Putanesca

Spaghetti alla puttanesca

Špageti u zelenom umaku

Špageti u zelenom umaku

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.