Moj profil

Otkrijte koja hrana odgovara vašem raspoloženju

Sreća se može jesti! Otkrijte tajne mood-food-a, hrane za raspoloženje, te na najukusniji mogući način, u svojoj kuhinji izađite iz "beda" i vratite osmjeh na svoje lice.

Doista, sreća se može jesti, pa je bijeg iz začaranog kruga negativnih emocija lakši nego što mislite. Poznato je da o hrani ne ovisi samo naša životna kondicija i zdravlje, već i raspoloženje, pa nas ona može smiriti, oraspoložiti, usrećiti ili pokrenuti.

Poznato je da o hrani ne ovisi samo naša životna kondicija i zdravlje, već i raspoloženje, pa nas ona može smiriti, oraspoložiti, usrećiti ili pokrenuti

DOKAZANO JE, SREĆA SE MOŽE JESTI

Među hranjivim sastojcima brojnih namirnica i začina su tvari koje utječu na naše raspoloženje koje se dešava, a gdje drugdje nego u našem mozgu. Mnoge  namirnice su toliko učinkovite da su čak i znanstveno prepoznate kao mood-food ili hrana za raspoloženje. Među onima koje su na samom vrhu mood-food liste su primjerice čili, tamna čokolada, tjestenina, bobičasto voće, losos, đumbir i vanilija.

BE HAPPY NAMIRNICE LAKO SU DOSTUPNE I POŽELJNO IH JE SVAKODNEVNO KONZUMIRATI

Konkretno, čili i đumbir nas relaksiraju, bobice neutraliziraju posljedice stresa, vanilija budi dobre osjećaje, čokolada smiruje i tješi, a riba pomaže čak i kod depresije. Be happy namirnice su i banane, ananas, datulje, smokve, avokado, mango, te začini bosiljak, timijan, ružmarin, cimet, korijander i klinčići. Izbor namirnica za zadovoljstvo je doista velik, pa je stoga i naš mood-food jelovnik bogat i raznolik.

POMOĆU KVIZA MOŽETE OTKRITI KOJE JELO NAJBRŽE IZVLAČI IZ 'BEDA'

Naravno, recepte za svoje bolje trenutno raspoloženje ili pak zadržavanje istoga,  potražite ne samo na coolki, već i Vegetinoj stranici koja je nedavno zasjala u novom modernom ruhu i s novim interaktivnim sadržajem "MoodFood". Između ostalog, na stranicama koje potiču zabavan pristup kuhanju čeka vas i zanimljiv i zabavan interaktivni kviz koji će vam u skladu s vašim trenutačnim raspoloženjem otkriti koje će vas namirnice, odnosno jelo izvući iz "beda" ili pak učiniti još sretnijima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.