Moj profil

Palimo pećnicu: Recepti za mirisna i meka peciva

Mirisi začina i svježe pečenog tijesta ispunit će vaš dom posebnim ugođajem. U nastavku smo pripremili izbor mekanih i sočnih peciva za nadolazeće hladne dane.

Jesen je stigla donoseći sa sobom hladnija jutra, tople boje i mirise koji nas vraćaju u djetinjstvo. Ovo je savršeno vrijeme za uživanje u toplim i mekim pecivima koja mame svojim mirisima direktno iz pećnice. Udovoljite svome nepcu tradicionalnim i modernim pecivima. Bilo da se radi o klasičnim kiflicama ili mirisnim buhtlama, ovi će recepti unijeti malo čarolije u vaš dan. U samo pola sata napravite slane ili slatke verzije peciva koja svi vole, ili isprobajte nešto novo za jesen koja je stigla na vrata.

Najslađi okusi jeseni

Želja za slatkim nikad ne popušta, a ovaj sladak recept iz daleke Skandinavije neka bude prvi od mnogih jesenskih deserata u vašoj kuhinji. Skandinavsko slatko pecivo osvaja nas svojom slatkom glazurom i dodatkom kokosova brašna, no i jednostavnošću pripremanja.

Iako se najlakše čini otići do najbliže pekarnice, teško će ijedna zamijeniti okuse i mirise domaće kuhinje.

Ova neodoljiva slastica spremna je kušanje u manje od sat vremena! Ipak, volimo se prisjetiti i tradicionalnih recepata. Mekane buhtle, punjene slatkim nadjevima i pečene do zlatno-smeđe savršenosti, donose toplinu u dom i nostalgiju svakim zalogajima. Buhtle su uvijek dobra ideja, a to potvrđuju buhtle s Lino Lada namazom ispunjene omiljenom kombinacijom bijele i crne čokolade. Za još veće čokoljupce tu su Ekstra čokoladne buhtle čiji tijesto ispunjava okus kakaa, a unutrašnjost ispunjava Lino Lada Gold Creamy.

U samo pola sata pripremite i dolcela kiflice . U slatko izdanje dodajte Lino Lada namaz ili prilagodite nadjev i pripremite slanu verziju ove tradicionalne slastice.

Kada sir i tijesto postaju najbolji prijatelji

Raznolikost sireva i veliki broj varijacija tijesta omogućuju bezbroj slasnih kombinacija za koje ćemo paliti pećnicu. Savršeno spojeni, nježno tijesto i bogati sir stvaraju neodoljivu harmoniju okusa kojoj je teško odoljeti. Jedna od neodoljivih kombinacija, gotova u 40 minuta, su peciva punjena mozzarella sirom. Zbog brzine i jednostavnosti pripreme ova će peciva biti kratki predah u radnome danu. Za ljubitelje ajvara pripremili smo najslasnija peciva s ajvarom, ricottom i pečenim češnjakom. Uživajte u prepoznatljivim okusima jeseni, a za dodatnu ljutinu zalogaja koristite ljuti ajvar.

Idući spoj nježnog tijesta i bogatog okusa sira donosi neodoljivi užitak koji će osvojiti vaše nepce već pri prvom zalogaju. Slane kiflice sa sirom i šunkom  savršeno su mekane, punjene kremastim sirom i idealne za svaku priliku. Topit će se u ustima! Slana peciva, punjena ili prazna, mogu biti prilog raznih jelima ili brzi zalogaji na putu i poslu. Idealna izlika za predah mogu biti muffini sa sirom i češnjakom, slana verzija kolačića koja će biti ukusna u toplom i hladnom izdanju.

Slana peciva za cijelu obitelj

Sezona je bundeva i ukrasa za Noć vještica pa će peciva bundevice od dizanog tijesta biti ukusni, ali i dekorativni zalogaji za vaš dom. Narančasta boja koja obilježava jesen krije se u košarici brzih kiflica s kukuruznim brašnom. Zamijesite ih kao u receptu za neutralnije okuse ili u tijesto dodajte sir, šunku ili ajvar za punije okuse.

Za predah u danu pripremite bagels peciva koje možete ukrasiti najdražim sjemenkama po želji. Bagelsi, izvana hrskavi a iznutra mekani i prozračni, savršeni su za svaki obrok – bilo da ih poslužujete s namazima, svježim povrćem ili omiljenim delikatesama. Ako pak tražite priliku da iskoristite višak orašastih plodova, za ugodne večeri uz čaj pripremite mirisni cantuccini. Talijanski klasik s bademima i pistacijama nikada goste ne ostavlja gladnima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.