Moj profil

Par ili ne par: Odaberi idealne ili sasvim nespojive začine i ispričaj nam njihovu priču

Ponovno nagrađujemo kulinarske kreativce! Odaberi dva začina koja čine skladan par ili one koji baš nikako ne idu zajedno. Napiši njihovu priču i osvoji nagradu.

Začini su oduvijek bili iznimno vrijedni i cijenjeni, a neki su bili i povod za brojne ekspedicije, ali i ratove. Ponekad su začini bili vrjedniji od zlata (muškatni oraščić i češnjak), nekada spašavali živote svojim ljekovitim svojstvima (đumbir i klinčić), služili kao afrodizijak (papar i paprika), a i danas su nam začini izvor inspiracije, tjeraju nas na istraživanje, spajanje te uživanje u novootkrivenim okusima i mirisima. Jeste li spremni ispričati priču o začinima koji su savršeni par? Ili o onima koji jednostavno ne idu zajedno, koliko god se trudili?

Začinska ljubavna saga ili potpuna katastrofa

  • Ljubav ide kroz želudac.
  • Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani.
  • Ljubav je najbolji začin.

Sigurno ste čuli za ove izreke jer jednostavno - hrana i ljubav idu ruku pod ruku. Nema veće sreće od toga da voljenoj osobi napravite jelo koje će joj izmamiti osmijeh na lice. Koje začine tada koristite? Aromatičnu i vatrenu papriku, nezamjenjiv začin svakog ukusnog jela ili možda papar, svima dobro poznat, ali uvijek uzbudljiv? Sigurno ne zaboravljate peršin, začin koji osvaja nepca neodoljivim aromama, a kada je potrebno razbuditi okusne pupoljke, posežete za kurkumom? Spojite dva začina, napišite njihovu priču i osvojite nagradu!

Wellness u termama Sv. Martin za dvoje ili 10 Vegeta Maestro poklon paketa čeka svoje parove

Postoje začini koji se savršeno slažu i nadopunjuju, ali i oni koji se jednostavno ne slažu u jelima pa ih i na polici držite na sigurnoj udaljenosti. Koji su to? Ako zatrebate pomoć, posjetite stranicu https://www.zacini-inspiracije.hr, odaberite dva, napišite zašto su savršeni par ili ne par, ostavite podatke i čekajte proglašenje dobitnika. Autore koji svojim pričama osvoje naš žiri čeka glavna nagrada: wellness paket u Termama Sv. Martin za dvoje ili jedan od 10 Vegeta Maestro poklon paketa, a vremena imate od 1. veljače do 4. ožujka.

Savršenu polovicu u životu ponekad nije lako naći, no kad je kuhanje u igri, savršeni začini koji upotpunjuju svako jelo su tu - Vegeta Maestro! Ako su začini i hrana tvoja strast, onda je ovo savršeno mjesto za tebe! A bili tvoji omiljeni začini par ili ne par, sigurno ćeš se zabaviti tražeći inspiraciju za svoju priču o njima. Sretno!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.