Moj profil

Podravski špek i panceta

Trebate li brz i jednostavan obrok ili pripremate vrhunske delicije za važne goste, Podravkin podravski špek i panceta pravo su rješenje za vas.

Suhomesnati proizvodi čine jednu od najznačajnijih kategorija proizvoda od mesa u čijem se tehnološkom postupku proizvodnje uvijek primjenjuju postupci soljenja i/ili salamurenja u kombinaciji s različitim načinima termičke obrade i dimljenja ili zrenja i sušenja. Njihov jedinstven okus, kvaliteta i posebna aroma samo su neka od svojstava koja privlače velik broj ljudi različitih prehrambenih ukusa.

Značajno mjesto u ovoj kategoriji imaju panceta, slanina i špek koji se dobivaju od istog komada mesa - mesnate slanine ali različitim postupkom proizvodnje i kombinacije začina. Određeni su tradicijom Dalmacije, Slavonije i Podravine gdje su nezaobilazan specijalitet za svaku priliku.

Kako bi zadovoljila potrebe tržišta za tradicionalnim hrvatskim proizvodima,
Podravka u kategoriji polutrajnih i trajnih suhomesnatih proizvoda nudi dva proizvoda: Podravski špek i Pancetu. Ovi proizvodi od svinjskog mesa vrhunske su kvalitete s blago naglašenim mirisom dima i začina. Tradicionalne recepture podravskog i dalmatinskog kraja rezultat su stvaranja jedinstvenih suhomesnatih proizvoda karakterističnog okusa i mirisa hrvatskih regija.

Podravski špek je polutrajni suhomesnati proizvod koji se dobiva postupkom salamurenja, termičke obrade na temperaturama pasterizacije i dimljenja, tradicionalni je proizvod kontinentalnog kraja, začinjen i dimljen prema originalnoj podravskoj recepturi.

Panceta dobivena iz mesnate slanine je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća salamurenje, zrenje, dimljenje i sušenje. Izražen miris dima i punoća okusa čine ovaj proizvod vrhunskom delicijom dalmatinskog kraja.

Brza priprema i konzumacija

Trebate li brz i jednostavan obrok ili pripremate vrhunske delicije za važne goste, Podravkin podravski špek i panceta pravo su rješenje za vas. Špek ili panceta sa sirom, vrhnjem i lukom jedna je od omiljenih i najčešćih kombinacija uživanja u ovim slasnim proizvodima.

Koristite li ih kod pripreme raznih variva i gulaša, svojim domaćim okusom i mirisom dima dat će jelu puniji i zaokruženiji okus.

Za vesela druženja ili rođendane najbolje je pripremiti pizzu ili sendviče s pancetom i špekom u kombinaciji s Podravkinim suhomesnatim proizvodima, a uz senf, ajvar ili majonezu, masline ili kisele krastavce doživljaj će biti potpun.   

Kod kuće ili u gostima, na putu ili izletima Podravka špek i panceta najbolji su izbor kada želite pojesti nešto domaćeg okusa i vrhunske kvalitete.

Prepoznatljiv okus tradicionalnog i domaćeg, prikladno pakiranje i marka Podravka kao simbol vrhunske kvalitete čine Podravkin špek i pancetu najboljim izborom za gurmane svih generacija.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.