Moj profil

Predstavljamo - blogerica zazu

Sam naziv mog bloga Svaštarica govori o mojim ljubavima, a to je kuhinja, putovanja i naravno moj Rab i njegova kulinarska tradicija koju želim sačuvati od zaborava.

Sam naziv mog bloga Svaštarica govori o mojim ljubavima, a to je kuhinja, putovanja i naravno moj Rab i njegova kulinrska tradicija koju želim sačuvati od zaborava. Iako se na mom blogu mogu pročitati i neke meni važne stvari poput odrastanja moje djece, od upisa u školu, političke situacije prijateljstva koje su nastala, pa čak i o susjedima.

Ali jedno mi je zaista važno da i ja uživam u pisanju bloga kao i moji čitatelji koji uživaju u njemu. Želim da osjete sol na svojoj koži i buru koja zapuše i da dođu na moj Rab. I da naravno probaju naše fine delicije poput Rapske torte, Muštaćona.



U mojoj porodici kuhinja je uvijek bila važna i uvijek smo se okupljali u njoj, pogotovo sam uživala s svojim tatom za kojeg je kuhinja bila posebno mjesto puna okusa i mirisa, a uvijek je kuhao po svom guštu i sad mi je žao što nisam više provodila vremena u kuhinji jer njega više nama, ali je u meni ostala ta strast za kuhanjem.

Volim i isprobavati recepte i moj blog je i pun utisaka o njima bilo da se radi o slatkom ili slanom. Volim u biti jednostavnu kuhinju s začinima koje imam u svom vrtu i želim sačuvati onu njenu izvornost koje nažalost i više nema kao npr vratiti u kuhinju sušenu hobotnicu ili štoklja koju sam i predstavila na svom blogu u postu Sušena hobotnica, štokalj i opisala kako su to radili naši stari.



Volim taj miris maslina, okus pomidora i zelenih listova bazilike i da naravno smokve koje krase mamin vrt. Morate priznati i ne treba puno zar ne. Predstaviti ću svoj recept s sušenom hobotnicom, šparogama i fužima.

Fuži

  • 400 g oštrog brašna
  • 2 cijela jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice bijelog vina
  • prstohvat soli
  • pola deci vode


U brašnu napravite udubinu dodajte prsothvat soli, te vodu i vino te dva jaja i zamijesite tijesto koje mora biti čvršće.Tijesto razvaljati ili kao ja na mašini za paštu te oblikovati kvadratiće veličine 4x4 cm. Kvadratiće posipati brašnom i zamotati ih preko štapića da dobijete izgled fuža. Ako vam zatreba još brašno slobodno prosipajte po radnoj površini da možete umijesiti tijesto.

Nadjev od šparoga i sušene hobotnice

Narezati sušenu hobotnicu na male kolutiće i prepržiti je na maslinovom ulju.
Vodu za fuže posolite i kada je zakuhala stavite fuže da se kuhaju od 6-10 min ovisno kako ih i volite.

Na hobotnicu dodajte dobrih 200 g šparoga koje ste prethodno malčice prokuhali, šparoge će pustiti vodu, a vi sačekajte da se još par minuta zdinstaju, a onda dodajte pola dcl bijelog vina, dodajte fuže, pomijašajte još 2-3 puta da fuži upiju sok, a onda ih servirajte tako da još dodatno fuže pokapate maslinovim uljem i naravno po želji ukrasite ih parmezanom.



Inače u privatnom životu sam sretna žena i mama Stelle i Tina, a zaposlena kao voditelj regije i moj posao mi oduzima dosta vremena jer sam puno svog radnog vremena u automobilu i valjda mi moja Svaštarica dođe kao ispušni ventil, a i nastavak Coolinarike kojoj sam se priključila prije puno godina i gdje sam stekla puno prijateljica ne samo na našim druženjima već i izvan njih i uživam u tome.
A moram priznati i puno naučila.

Šaljem veliki pozdrav s mojeg godišnjeg odmora s mog otoka.
Dilajla- Svaštarica

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.