Moj profil

Rashladite se! Ljetni deserti bez pečenja

Istina da nam se baš ne da dodatno podizati temperaturu uključivanjem pećnice, ali zato smo doskočili problemu i pronašli rješenje u slasnim ljetnim receptima bez pečenja.

Iako se obožavamo u ljetne mjesece rashladiti sladoledom, nema razloga da se u to vrijeme odreknemo svih ostalih slastica.

Semifreddo s jagodama i pistacijama

Jedna od poznatih talijanskih slastica koju ne odbijamo je semifreddo. Poslužuje se poluzaleđen i upravo zbog toga je poseban. Jagode i talijanska meringa glavni su razlozi zašto je semifreddo s jagodama i pistacijama tako neodoljive boje i strukture. Jedna od alternativa za rashladiti ljeto voćnim okusima je smrznuti voćni jogurt. Sadrži manje šećera, ali ukoliko žudite za slatkim podizačima energije prilikom posluživanja možete mu dodati komadiće čokolade ili sjeckane orašaste plodove.

Raw Plum Banana Cheesecake

Među omiljenim slasticama bez pečenja, cheesecake je na tronu slatke ljestvice. Podloga od keksa i osvježavajuća, kiselkasta krema od sira čine ovaj kolač prepoznatljivim. Sama izvedba je jednostavna, jer radi se od nekoliko uobičajenih sastojaka, a pod krovnim imenom kolača od sira postoje i razne inačice. Tako je uz standardni kolač od sira nastao cheesecake s čokoladom ili primjerice cheesecake sa sezonskim voćem poput mango cheesecake ili pak nepečeni cheesecake sa smokvama.

Black Swan

Česti sastojak slastica za koje nije nužna termička obrada je keks. I prije nego što kažete – eci peci pec, kolač bez pečenja je gotov i odmara u hladnjaku. Dokaz je bajaderka od nekoliko sastojaka koji su vam vjerojatno pri ruci, ako vam slastičarstvo i nije primarni izbor. Torta ne mora nužno biti od nekoliko slojeva biskvita i kreme. Naročito ukoliko odlučite napraviti tortu bez pečenja, poput Black Swan torte koje je nevjerojatno ukusan spoj kupina, kakao keksa i crne čokolade. Ne odvajate li se od čokolade niti tokom ljetnih vrućina, onda je Čokoladni tart s borovnicama pravi izbor za vas.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.