Moj profil

Roštilj sa ukusom ljubavi

Kada kažemo da ljubav dolazi preko stomaka, uglavnom se misli na to da put do muškog srca vodi preko stomaka. Kada muškarac zna da napravi pravi roštilj, uloge mogu i da se zamene.  

Gotovo svako zna da napravi roštilj, uzmete meso, stavite da se peče i gledate da ne izgori. Zvuči jednostavno, ali opet svaki roštilj ima drugačiji ukus. U ovom tekstu otrkiću vam neke moje tajne koje će vaš roštilj učiniti drugačijim, i verujte mi kada ga napravite za vašu lepšu polovinu biće to pravi ljubavni sastojak. 

Prva stvar kod pečenja roštilja je da mesu ne bude previše pečeno, tj. tvrdo ali opet da ne bude nepečeno. Ako napravite roštilj više od 2 puta koristeći isti roštilj i istu vrstu mesa dobićete osećaj koliko je dovoljno da se ispeče. Ono što vam može pomoći da meso bude ukusnije je jedan tajni sastojak italijanski dresing za salatu. Ovaj dresing koji ćete koristiti kao marinadu, možete kupiti u bolje snabdevenim super marketima ali možete ga i sami napraviti. Ukus vašeg roštilja će dobiti jedan unikatan ukus, a vaše meso ce biti mekše. 

Pripadnicama ženskog pola je veoma bitno da pored mesa na roštilju bude i povrća. Krompir je dosta teško ispeći na roštilju zar ne? Ono što možete uraditi je da prvo ubacite oljušteni krompir u mikro talasnu na 1 minut, a potom ga već tako polu pečeneog stavite u alu foliju i stavite na roštilj. Kada krompir bude gotov, presecite ga na pola i u njega ubacite margarin, pavlaku i narendajte dimljeni sir. 

Što se izbora roštilja tiče, najviše volim da pečem roštilj na drva ali moram reći da moj roštilj najbolje ispadne kada koristim roštilj na plin koji može da se poklopi. Nisam siguran zašto ali mislim da je zbog toga što su uslovi tj. temperatura kontrolisani i onda je lakše tempirati vreme i odrediti dovoljnu količinu marinade. 

Ljudi imaju razne recepte za ljubav, neko čeka princa na belom konju, neko veruje u ljubavni tarot, a e to ja vam kažem put do ženskog srca vodi preko pravog roštilja. 


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.