Moj profil

Roza torta

Ovakva torta je idealna zamjena prave torte za rođendanske proslave u vrtiću ili u školi, a vašu malu princezu sigurno će oduševiti.

Potreban materijal:

3 plastične zdjele u tri veličine, bijele salvete, ljepilo za salvete sa šljokicama, glinamol, roza boja, kalupi za srca, srebrne perlice, kist, pištolj na plastiku, kockica stiropora, svijećice

Glinamol razvaljajte i pomoću kalupa (mogu poslužiti i oni za kolače) izrežite srca i ostavite ih da se osuše. Salvetu natrgajte na komade kao na slici i ostavite sva tri sloja salvete. Pomoću kista nanosite ljepilo i postavljajte po stijenkama zdjela salvetu, također još jednom ljepilom izvana premažite salvetu. Ostavite da se osuši.

Osušena srca, poklopce i stiropor obojite u rozu boju.

Srčeka pomoću pištolja nalijepite po stjenkama zdjela onako kako vam se najviše sviđa. Kockicu stiropora nalijepite na vrh torte jer ćete u nju upiknuti svijećice. Zdjele tj. poklopce međusobno zalijepite vrućom plastikom te ste na taj način dobili tortu na tri kata. I još malo srebrnih perlica i to je to.

Možda će vam se bijela salveta kada se osuši izgledati prozirno, ali kada zdjele iznutra obložite alu folijom i "katove" torte napunite slatkišima sve će biti kako treba.

Članak i fotografije preuzete s www.vilibald.com

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.