Moj profil

Što ćemo jesti u kolovozu?

Kolovoz je stvoren za uživanje u izobilju sočnih plodova, jer dozrijevanje ljetnog voća i povrća upravo je na svojem vrhuncu.

Omiljeno ljetno voće samo čeka priliku uskočiti u pite, savijače i biskvite, a ono koje ne dođe na red, pričekat će zimu spremljeno u bocama i staklenkama.

Ricotta tart s smokvama i medom

Zahvaljujući suncem okupanom kolovozu, sočne smokve pronašle su svoje mjesto u Ricotta tartu s smokvama i medom. Ako i niste među ljubiteljima ove kombinacije, nakon što isprobate krišku pite, vjerojatno ćete i vi postati. Kako nas ljeto daruje rajčicama i neiscrpnim kombinacija, izabrali smo Cips od Pomidora i nismo pogriješili. Budući da se početkom mjeseca obilježava nacionalni dan lubenice, predlažemo da ga proslavite uz Gazpacho supu od lubenice.

Salsa od bresaka

S obzirom da su dnevne temperature  takve da moramo potražiti hlad ili osvježenje, pronašli smo ga obliku Voćne ledenice – Popsicles. Za obožavatelje breskvi dobra je vijest da se one jednako uspješno mogu kombinirati u desertima, voćnim i povrtnim salatama, a mi smo voćnoj kraljici kolovoza dodijelili slanu ulogu u Salsi od bresaka.

Nadjeveni krastavac

Jedno od neizostavnih sezonskih ljetnih jela je sataraš koji obiluje povrćem i začinima pa otkrijte na koje se sve načine može pripremati. Na jelovniku vam se ovih dana zasigurno među povrćem našao i krastavac, a mi vam predlažemo da svježi krastavac nadjenete ljutim ajvarom i sirom i uživate u kombinaciji okusa. Preferirate li namaze, onda vam donosimo ideju u obliku Namaza od smokava i maslina.

Caponata

Berba ljetnih namirnica poput patlidžana, tikvica i rajčica već je počela pa uživamo u brojnim jelima poput  caponate, osvježavajućeg i slikovitog ljetnog jela od patlidžana i rajčice, kako Talijani kažu “živi okus strasnog sicilijanskog poljupca sunca”. Ukoliko pak brojite kalorije i pazite na unos ugljikohidrata, omiljeno jelo možete pripremiti s tikvicama ili patlidžanima, a inspiraciju pronađite u receptu Patlidžan pizzete.

Krem juha od tikvice i krastavaca

Preferirate li jela na žlicu, ali i lagane zalogaje, onda je idelano rješenje Krem juha od tikvice i krastavaca kojoj posebnu aromu daje češnjak i listić svježe mente. Nešto tradicionalnija, ali jednako ukusna ideja je topla čorba od krastavca.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.