Moj profil

Super savjeti za jednostavno fantastična vege i mesna jela

Obogatite svoj jelovnik sjajnim coolkinim receptima za slasna mesna i vege jela koja ne samo da se brzo i jednostavno spremaju, već baš svakome i baš uvijek uspijevaju!

Ruku na srce, iako svi volimo fino jesti, za kuhanje, posebno za ono na starinski način kako su to radile naše bake i mame, često nemamo ni volje, a još češće ni vremena. Na sreću, danas više nego ikad, u kuhanju mogu uživati i oni koji do slasnih jela žele doći i bez višegodišnjeg naukovanja i bez pretjeranog boravka u kuhinji. Kuhanje može biti i jednostavnije i brže pa svi koji žele, mogu se mirne duše osloniti na malu veliku pomoć pomno osmišljenih coolinarikinih recepata koji uvijek uspijevaju zahvaljujući pažljivo biranim sastojcima. Među njima su neizostavne i različite praktične i svrsishodne mješavine poput idealnog saveznika u svakoj kuhinji - Fanta.

POZNATA JELA NA BRŽI I JEDNOSTAVNIJI NAČIN

Coolkini recepti za brza i jednostavna jela u kojima jednu od važnih uloga ima i Fant, namijenjeni su svima, a posebno onima koji su zbog profesionalnih i obiteljskim obaveza u stalnoj trci s vremenom, poput zaposlenih roditelja. Primjereni su i svim početnicima u kuhinji koji nisu mogli ili nisu imali volje učiti od baka ili mama, poput studenata koji baš i nisu oduševljeni menzom te single cura i dečki koji već neko vrijeme planiraju provjeriti može li se na štednjaku u njihovoj kuhinji skuhati i nešto više od kave.

Takvi će se recepti svidjeti i ljubavnim parovima koji žele provjeriti ide li ljubav doista kroz želudac, ali i ostalim gostoljubivim domaćinima koji svoje goste ne žele počastiti samo kupovnim grickalicama, već i vlastitim kulinarskim umijećem.

Naravno, coolkini recepti odabrani su i za najiskusnije, jer ruku na srce, nitko nije baš svaki dan raspoložen, niti ima vremena za uživanje u svim čarima slow food kuharskog procesa.

MESNO ILI VEGE? JEDNAKO UKUSNO

Volimo slasna jela koja baš svima i uvijek uspijevaju i primjerena su za sve gurmanske orijentacije, uključujući klasičare i one koji su u stalnoj potrazi za novim okusima. Dodatni je bonus što u njima mogu uživati i ljubitelji mesa i povrća, grahorica i žitarica ili sira pa uz mesoljupce, oduševljavaju i vegetarijance

Pronađite i vi svoje adute ili još bolje, kušajte ih sve redom, jer možda uz malu “fantomsku“ pomoć zavolite i jelo koje do sada nije imalo nikakve šanse da se nađe na vašoj listi omiljenih zalogaja.

BOLOGNESE S REZANCIMA OD TIKVICA

Uopće ne sumnjamo da je umak od mljevenog mesa među vašim najomiljenijim zalogajima pa ga stoga iskoristite i kako bi se na vašim tanjurima našlo i što više povrća. Umjesto sa špagetima, poslužite bolognese s rezancima od tikvica koji će se svidjeti i tradicionalnim mrziteljima povrća među odraslima i djecom!!!! Recepti za brza i jednostavna jela u kojima jednu od važnih uloga ima i Fant, namijenjeni su svima koji su zbog profesionalnih i obiteljskim obaveza u stalnoj utrci s vremenom.

VARIVO SA ŽITARICAMA I BATATOM

Iako je svima poznato da su jela na žlicu, uključujući i hranjiva variva temelj kvalitetne prehrana, njihova se priprema često izbjegava zbog nedostatka vremena. No, kako se bezmesno varivo sa žitaricama i batatom ne samo jednostavno i brzo sprema, već je i vrlo ukusno, zaboravite na isprike i prihvatite se kuhanja. 

ZAPEČENA CVJETAČA S TOFUOM

U slasnoj zapečenoj cvjetači s tofuom u pećnici se, a potom i na tanjuru, susreću naša stara znanica - fina i zdrava cvjetača i sasvim neopravdano, za mnoga nepca još uvijek nepoznati tofu ili sir od soje. Vjerujte da tofu nije rezerviran samo za vegetarijance i vegane, jer ovo će se ukusno jelo svidjeti baš svima.

PILETINA 4 VRSTE SIRA, S NJOKIMA I LJUBIČASTIM LUKOM

Ako volimo piletinu i sir, slasno jelo piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom ima stopostotne šanse postati jedno od najomiljenijih jela vaše obitelji. U tom ćete ga slučaju pripremati ne samo kad do sjajne kulinarske kreacije poželite doći na najjednostavniji i najbrži način, već i kada želite imati više vremena samo za sebe.

VEGETARIJANSKE OKRUGLICE SA ŠPAGETIMA U UMAKU

Bez obzira jeste li vegetarijanac ili se vaša prehrana temelji na mesu, vegetarijanske okruglice sa špagetima u umaku oduševit će sve, pa čak i one koji ne pristaju niti na jedan jedini obrok bez mesa. Doista, ovo jelo koje unatoč svojoj složenosti uspijeva čak i početnicima, ne osvaja samo slasnim okusima, već i hranjivošću sastojaka. 

ZAPEČENA TJESTENINA S TUNOM I GORGONZOLOM
Tjesteninu
, kraljicu brzih obroka, ne moramo uvijek jesti na isti način i s istim umacima. Iskoristite je i za obogaćivanje svakodnevnih jelovnika novim okusima i mirisima pa primjerice spremite zapečenu tjesteninu s tunom i gorgonzolom sjajnim složencem s mediteranskim štihom, koji će zadovoljiti i najizbirljivija nepca.

FANT ŠPAGETI BOLOGNESE S TEMPEHOM

Tko kaže da vegetarijanci ne mogu uživati u okusima umaka bolognese, jela koje  visoko kotira na listi omiljenih jela mesoljubaca? Stoga svima koji iz ovog ili onog razloga ne jedu meso, a žele uživati u klasičnim špagetima preporučujemo fant špagete bolognese s tempehom, koje će zahvaljujući okusima tempeha, još jedne vege namirnice koja se dobiva od soje, oduševiti i podosta onih koji niti ne razmišljaju da odustanu od mesa. 

VARIVO OD PORILUKA I SLANUTKA

Ako ste među onima koji su uvjereni da za pripremu variva treba i iskustva i vremena, uvjerite se u suprotno i skuhajte slasno varivo od poriluka i slanutka koje oduševljava bogatstvom svojeg povrtnog okusa. Nemojte se čuditi ako zdjelicu više zatraže čak i mališani koji na variva, već i nakon prve žlice znaju reagirati i suzama.  

LUNGIĆ U BIJELOM UMAKU A LA PILETINA

Nakon što poslužite i vanjštinom i okusom sjajan lungić u bijelom umaku a la piletina oplemenjen još i brusnicama i bijelim vinom, neće vam vjerovati da je ovo jelo skuhano za samo pola sata. A ako ste k tome još i kulinarski početnik, računajte i na sumnju da je vaših ruku djelo. Stoga, lungić možete mirne duše, osim u obične dane, servirati i na najsvečanijem stolu.

KRUMPIR BOLOGNESE IZ PEĆNICE

Bez sumnje, čak je više nego nekoliko slasnih razloga zbog kojeg bi jelo krumpir bolognese iz pećnice moglo postati jelo koje ćete na radost svojih ukućana ili gostiju spremati iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu. Naime, ne samo da je hrskavo zapečeno, već predstavlja i neobičnu kombinaciju svima omiljenih umaka bolognese i krumpira koja osvaja već na prvi zalogaj.   

VARIVO S PILETINOM I BOBOM

Kako nekog natjerati, ne samo da pojede, već i da uživa u jelu na čiji se spomen mršti još od djetinjstva? Jednostavno, servirajte im slasno varivo u kojem osim povrća ima i svima omiljenog mesa. Varivo s piletinom i bobom osim što je ukusno, sadrži i sve hranjive sastojke neophodne za funkcioniranje našeg organizma. 

LAZANJE S GLJIVAMA

U vašoj kuhinji baš kao i u popularnom crtiću o slavnom mačku, lazanja nikad dosta? Sve koji ih obožavaju, razveselite pomalo drugačijom, ali jako finom bezmesnom kreacijom - lazanjama s gljivama. U njima bi, zahvaljujući biranim sastojcima, gljivama te ukusnom povrću i neizostavnom siru, uživao glavom i brkom najveći gurman - sam mačak Garfield.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.