Moj profil

Sve zbog blueSuna

''Jedna mala plava ''...ne spava mi doduše na ramenu al virka negdje tamo iza ćoška ...

Ustanem ujutro ,gvirnem na stranice sajta kad ono Coolka se zaplavila .Mislim si šta je to ,da nije poplava? .Pogledam onako izbliza i imam šta videti :Svi nešto piskaraju ,slikaju i to još kače na Coolku da bi razveselili našu @blueSuna  ,kažu malo je tužna ,nešto je boli duša ,ona duša široka vojvođanska ,duša panonska .

Rešim i ja  da je razveselim  ,pa ispečem tortu po njenom receptu .E sad dolazi problem ,treba je ukrasuiti ,al kako kad ja o tom nemam pojma .Zovnem malu ''pomoć prijatelja'' i to bi sređeno? .Napravim  one ružice od  šećera ...šećeraaa ...e tu me pukne nostalgija i sećanja počnu da naviru ....

Zelena jelka u kutu sobe ,ne plastična, već ona prava tako mirišljava na smolu i ćilibar .Mi se okupili oko jelke, a ukrasi ,ljudi moji što su ukrasi bili slatki ,pa sjajni ,pa čupavi ...Znatel o čem pričam ,ne znate ...pa o onim svilenim šećernim bombonama koje su naši trgovci zvali ''Mačkice u džaku''a fini svijet ''salonske bombone'' .Elem, bile su to bombone umotane u sjajne raznobojne papiriće sa resicama ,pa kad ih odmotaš bljesne bjelina od šećera . 

Jedva smo čekali to jutro .Dan pre praznika, majka nas pošalje u slastičarnu sa strogim izrazom lica i rečima :''Pazi na vagu ,da vas ne prevare '' Naravno da nas nikad nije prevario naš dobri slastičar Refika ali iz nekih tajnovitih razloga smo se kući vraćali sa barem sto grama manje bombona i lepljivih prstiju  .   Praznih  papirića je nekim čudom uvek bilo viška ,da me ubijete nebih znala od kud ?

Pitate se kakve pa sad to veze ima sa  BlueSuna ,našom plavom nežnom  prijateljicom ,o ima ,ima ... Ove ružice koje sam pravila njoj u čast rade se po receptu koji sam davno dobila od mog omiljenog slastičara a pogađate tako su se radile i'' salonke- odnosno mačkice u džaku '' 

Dobra moja blu  hvala ti od srca što si me za tren vratila u detinjstvo  .

Hvala i našim Cool drugaricama :  @ANIMODA    @pompom          @zorkazorka                                               
 što me zadirkuju i dakako hvala  @Katarinci   što me pozvala da svojim prilogom zaplavim Coolku i uveselim  @blueSuna 

https://www.coolinarika.com/recept/kealjevska-glazura-ili-ti-royal-icing/

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.