Moj profil

Tajna dobrog ajvara

Moderni tehnološki procesi, stroga selekcija sirovina, kvaliteta i visoki standardi proizvodnje rezultirali su izvrsnim Podravka ajvarima, a koristimo ih kao prilog, namaz i dodatak jelima.

Ajvar je aromatičan i ukusan proizvod od povrća: paprike i patlidžana, ulja i začinskih dodataka. Domaći ajvar zbog dugotrajne pripreme i sezonskih resursa sve više zamjenjuju visokokvalitetni industrijski ajvari.

Podravkin ajvar blagi i ljuti

Podravkin ajvar odlikuje bogatstvo hranjivih tvari, prirodno sadržani vitamini i minerali. Konzumacijom samo 100 g ajvara osigurat ćete dnevnu dozu potrebnog vitamina C. Niske je kalorične vrijednosti i sadrži dijetalna vlakna koja potpomažu probavu.

Od paprike, patlidžana i začina do Podravka ajvara

Izvrsna kvaliteta Podravka ajvara rezultat je povoljnih agro-ekoloških i prirodnih uvjeta, poštivanja strogih standarda proizvodnje, selekcije najboljih sorti paprike i ostalih kultura i uzgoja sirovina na vlastitim parcelama uz stručnu podršku.

Podravkin istraživački tim slijedi najnovija svjetska tehnološka dostignuća u proizvodnji hrane. Suvremene tehnologije omogućavaju očuvanje visokovrijednih sastojaka iz svježeg povrća. Niže temperature pri preradi rezultiraju boljom svježinom proizvoda, očuvanjem boje, arome, vitamina i minerala.

Upotreba ajvara

Podravkin ajvar, standardne i nedvojbene kvalitete, prijatnog je domaćeg okusa baš kao i oni proizvedeni doma. Uz dva okusa: blagi i ljuti, zadovoljit će i najistančanije ukuse.

Ajvar poslužujemo uz brojna jela. Preferiramo ga uz hladni bife, na piknicima ili uz jela s roštilja, kao prilog jelima od mesa, povrća i ribe te kao praktičan i ukusan dodatak jelima:

  • Oplemenit će umake, gulaše, ričet, variva i guste juhe.
  • Zasjat će u kanapeima i sendvičima.
  • Neizostavan je uz roštilj (kotlete, ćevapčiće, pljeskavice).
  • Dat će pikantnost nadjevima i slanim roladama.
  • Tko bi mu mogao odoljeti uz kuhane i pečene hrenovke, kobasice, hamburgere i hot-dog.
  • Svakako ga isprobajte uz pomfrit, kuhana ili pečena jaja.

Aromatičan, ukusan i prirodan, jednostavno - ajvar!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.