Moj profil

Tracy – Cool Chef mjeseca veljače

Tracy nas je oduševila svojim receptima, odličnim slikama, ali i gastro-putopisom po kineskoj četvrti Manhattana.


Titulu Cool Chefa mjeseca veljače Uredništvo je jednoglasno dodijelilo Tracy! Recepti koje je do sada unijela nisu tradicionalni i možda ih se na prvi pogled ne bi svatko odlučio isprobati. Neobične kombinacije i spoj naizgled nespojivih namirnica zasigurno su rezultat godina provedenih u inozemstvu. Kako i sama kaže, ona mućka, miješa, isprobava i istražuje kombinacije okusa sve dok rezultat ne prođe strogi ispit njenog nepca. Stoga ni ne sumnjamo u fenomenalne okuse koji se djelomično mogu dočarati i odličnim slikama recepata. Već i sam pogled na njih, kao i uvodne rečenice recepata oduševile su mnoge Coolinaričare pa su svi recepti dobili i brojne komentare.

Uoči Valentinova Tracy je svim zaljubljenicima u čokoladu poklonila čokoladnu trilogiju. Tako su svi koji čokoladu poznaju samo kao desert mogli uživati i u zanimljivoj Salati s dodatkom tamne čokolade, Rezancima s kakaom i umakom od crvenog radiča i slanine te Pjenici od bijele čokolade i čaja.

Kako i sama kaže "nije stručnjak za meso" pa zasada od svih unesenih recepata ima samo jedan mesni - Teletinu s povrćem i slanutkom (ukoliko ne računamo 40 g slanine u receptu s rezancima od kakaa). 😉

Svojim komentarima dala je i brojne korisne savjete, a pokazala se i kao vrsna poznavateljica talijanske kuhinje.

Slikom i riječima odvela nas je u Chinatown na Manhattanu i dočarala običaje i jela koja se tradicionalno pripremaju za kinesku Novu godinu. Svaka čast na trudu i genijalnim fotkama!

I što na kraju reći? Tracy, hvala Vam što iz daleke Amerike dijelite svoja kulinarska iskustva i savjete od kojih smo svi puno naučili. S nestrpljenjem očekujemo vaše nove recepte, slike i komentare. A možda i neki novi članak?

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.