Moj profil

Trikovi uz koje će čišćenje kuhinje biti lako i jednostavno

Sati ispiranja, čišćenja i pospremanja nakon uživanja oko zajedničkog stola s ukućanima nikoga ne vesele. Zato vam donosimo savjete iskusnih znalaca koji u kuhinji ništa ne prepuštaju slučaju

Koliko se često nakon ukusnog obroka uhvatite za glavu kad se sjetite čišćenja kuhinje? Posuđe nakon pripremanja, uređaji, svi pomagači koje ste koristili te lijepo postavljen stol u blagovaoni nakon samo nekoliko sati pripreme i zajedničkog obroka ostave pravi nered u kuhinji. Svi uspješni chefovi, ali i svi koji vole kuhati za obitelj i prijatelje znaju da je dobra organizacija pola uspješno odrađenog posla. Zato u svojoj kuhinji napravite dobru organizaciju i ne zaboravite - uključite i ostale ukućane. U posljednje vrijeme zbog užurbanog tempa i modernog načina života posebno cijenimo rijetke zajedničke trenutke kada se s ukućanima okupimo oko stola i uživamo u ukusnom obroku. No, zašto ih ne biste uključili već samu pripremu jela?

Prvo podijelite zadatke na način da jedni drugima ne smetate. Dok jedan guli i sjecka povrće, drugi marinira meso i priprema tijesto ili desert. Vodite računa o slijedu aktivnosti jer one koje zahtijevaju najkraću termičku obradu treba pripremati tek pri kraju kuhanja. No, ono što je najvažnije, svatko ima zadatak da pribor i posuđe koje je upotrebljavao, odmah nakon korištenja stavi u perilicu posuđa. Zašto je ovo važno? Kako ne biste gomilali hrpe prljavog posuđa u kuhinji.

Drugi važan korak je da sve što koristite tijekom kuhanja, na primjer razna ulja, začine, sol, šećer, posude sa žitaricama ili tjesteninom i druge dodatke odmah spremite na odgovarajuće mjesto. Ako to ne učinite, naći ćete se u apsolutnom kaosu.

Nadalje, za vrijeme kuhanja sve mrlje i nečistoće treba odmah oprati i očistiti kako se ne bi skorile i kasnije postale teže za uklanjanje. Štednjak i pećnicu odmah nakon pripreme jela možete očistiti vlažnom krpom ili specijalnim maramicama, a kasnije kad se ohlade završiti čišćenje.

Nakon što ste servirali stol, a iza vas je uredno pospremljena kuhinja, u miru možete uživati u opuštenim trenucima zajedničkog objeda. I u ovom dijelu možete uključiti sve ukućane kako se ne biste samo vi brinuli za sve goste za stolom. Svi će se osjećati bolje ako daju svoj doprinos, a vi nećete glumiti glavnog kuhara i konobara u jednom. Zato zadužite osobe za stolom da nakon svakog slijeda netko drugi pospremi posuđe u perilicu kako biste zajednički uživali do kraja obroka. Kad je vaša perilica suđa jednom napunjena, što je ustvari najteži zadatak, ide onaj lakši. Jednostavno ubacite Somat Excellence 4u1 tabletu koja, zahvaljujući snažnoj formuli, djeluje protiv tvrdokornih zagorenih mrlja, ne ostavlja osušene tragove od vode i prikladna je za sve vrste posuđa koje se može prati u perilici. Nakon ovoga, ostaje vam samo izvaditi blistavo čisto suđe iz perilice i uživati u zajedničkim trenucima u vašoj kuhinji.

Promo članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.