Moj profil

Uhvati val

"Uhvati val" službena je pjesma 12. Europskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima. Od 11.12. do 14.12. Rijeka će biti domaćin najboljim plivačicama i plivačima.

U skladu s izrekom šećer dolazi na kraju kraj ove kalendarske godine rezerviran je za pravu poslasticu, veliki sportski događaj, koji će oduševiti sve ljubitelje sporta, a posebno plivanja. Od 11. do 14. prosinca ove godine u Rijeci se održava 12. Europsko prvenstvo u plivanju u kratkim bazenima.

U tom razdoblju Rijeka će biti domaćin jednog od najvećih sportskih natjecanja u svojoj povijesti i ugostit će šestotinjak najboljih plivačica i plivača iz pedesetak europskih država, među kojima je i tridesetak naših predstavnika. U hrvatskoj su reprezentaciji i debitanti: Lidija Franjić, Ivana Pijanović, Matea Peteh, Željana Knežević, Adrijana Benčić, Saša Gerbec, Ivan Perhat, Ivan Bilić, Erazmo Maršanić te Michael Kostešić koji će baš na ovom prvenstvu sakupljati prva iskustva s velikog natjecanja. Među natjecateljima su i naši iskusni reprezentativci: Smiljana Marinović, Marko Strahija, Gordan Kožulj, Krešimir Čač i Ante Mašković koji će se baš u Rijeci na najbolji mogući način i službeno oprostiti od naše plivačke reprezentacije.

Uz naše plivačke zvijezde - Sanju Jovanović i Duju Draganju - u Rijeci će snage odmjeriti i najpoznatiji strani plivači, među kojima su Filippo Magnini, Federica Pelegrini, Marcus Rogan, Laszlo Cseh, Paul Biedermann i Alain Bernard.

Na novoizgrađenim, prekrasnim i funkcionalnim bazenima na Kantridi natjecatelje, navijače i ostale goste iz cijele Europe i Hrvatske osim ljubaznih domaćina, dočekuje i simpatična maskota Valko -  stiliziran vodeni val, kojem su glasanjem ime nadjenuli sami Riječani. K tome, svi sudionici i posjetitelji Rijeke te gledatelji širom svijeta uživat će i u službenoj pjesmi 12. Europskog prvenstva "Uhvati val" koju je skladao riječki muzičar Sandro Bastiančić, frontmen grupe "En Face". On  je i sâm zaljubljenik u plivanje i aktivni plivač.

Izvor slike: Rijeka 2008

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.