Moj profil

Vrhunska lagana jela u cartocciu

"Al cartoccio" predstavlja jedan od najboljih načina termičke obrade budući da se hrana peče u vlastitoj tekućini te minimalno gubi hranjive tvari.

Cartoccio je talijanski naziv za način termičke obrade hrane u papiru za pečenje gdje je svrha stvaranje pare i održavanje vlažnosti hrane unutar samog papira za pečenje, pri čemu se zadržava intenzitet prirodnih aroma i okusa hrane.

Hrana koja se najčešće priprema "al cartoccio", posebice u Italiji, jest tjestenine, riba i perad, a kao vrhunsko jelo na isti način može se pripremiti i povrće.

Prednost pripreme tjestenina "al cartoccio" je taj što se tjestenina prije pečenja u pećnici, kuha u vodi samo dok nije do pola kuhana, pri čemu je kraći doticaj vode s namirnicom i kraće vrijeme za ispuštanje hranjivih tvari topivih u vodi u samu vodu koju nakon kuhanja tjestenine bacamo. Podravka Spaghette pripremite "al cartoccio" s Fino sjeckanom rajčicom s češnjakom i peršinom za prehrambeno i energetski uravnotežen ručak ili večeru.

Prednosti pripreme "al cartoccio"

  • nije potrebno dodavati ulja i/ili masti
  • smanjena energetska vrijednost obroka
  • priprema hrane u vlastitim tekućinama
  • očuvanje prirodno prisutnih hranjivih tvari
  • brza priprema

Priprema ribe ili peradi je uvelike olakšana ukoliko se priprema "al cartoccio" budući da nije potrebno dodavati ulje ili masti za pečenje, već se riba i perad peku u vlastitim, prirodno prisutnim masnoćama i vodi.

Samim time, smanjuje se i energetska vrijednost obroka. Za intenzivnu aromu i bogat okus jela, prethodno ribu marinirajte u Vegetinoj mediteranskoj marinadi ili u piletinu dodajte Vegetu Natur Twist piletina.

Ovaj popularan način pripreme hrane u Italiji daje vrhunska, prehrambeno i energetski uravnotežena jela koja zadržavaju svo bogatstvo okusa i prirodno prisutnih tvari uz vrlo jednostavan i brz način pripreme.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.