Moj profil

Za podravskim stolom

Preuzmite i uživajte u knjižici recepata koje podravske bake i majke već vjekovima s ljubavlju ostavljaju svojim kćerima i unukama.

Podravska kulinarska tradicija

Podravina, kraj između rijeke Drave i padina Macelja, Kalnika, Bilogore, Papuka i Krndije, ne osvaja samo ljepotama svojeg pitomog i plodnog krajolika, već i marljivošću, vedrinom i gostoljubivošću svojih ljudi. Stoga ne čudi što se Podravina voli i zbog kulinarske tradicije koja obiluje ukusnim i raznolikim, jednostavnim, ali i maštovitim malim i velikim, krepkim i slatkim jelima. Njena se kuhinja temelji na doista raznolikim žitaricama, povrću, voću i mesu, te receptima koje podravske bake i majke već vjekovima s ljubavlju ostavljaju svojim kćerima i unukama.

Podravina za stolom

Zahvaljujući suradnji Muzeja grada koprivnice i Podravke, pravo malo bogatstvo obiteljskih receptura, kulinarskih spoznaja i iskustava sakupljeno je i dijelom sačuvano u knjižici Podravina za stolom. Zbirka sadrži recepte koji iako su interpretirani na suvremen način pružaju autentičan doživljaj generacijama sačuvane podravske kuhinje.

Zahvaljujući tome u njoj neće uživati samo oni kojima je ljubav prema Podravini zapisana u genima, već redom svi koji svoj jelovnik vole obogaćivati novim i drugačijim mirisima i okusima. Primjerice, među receptima za predjela mnogima će biti zanimljiva Salata od ječmene kaše s bućinim ulje, te Pinkleci od šunke s hrenom. Ljubitelji juha s veseljem će otkriti što se krije iza Juhe s požirakima, Hlebinske i pretepene juhe, dok će se onima koji žele okusiti izvorne podravske okuse svidjeti Pevec z slatkom repom, Dravska riba u kukuruznoj meli i Martinjska guska s hajdinom kašom. Podravina za stolom ugodno će iznenaditi i oduševit i one koji vole slatko, posebno ako kušaju Griskoch, Makoće i Sitne kolače...

Knjižica recepata - Za podravskim stolom!

Preuzmite knjižicu koja sadrži 40 recepata za pripremu odabranih tradicijskih jela podravskog kraja.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.