Moj profil

Zamotaj, zagrizi!

Wraps su zamotuljci svih vrsta: slani, slatki, manji, veći, niskokalorični ili masniji, punjeni raznoraznim namazima, povrćem, gljivama, rižom, mesom, sirom, voćem… Mnogi restorani brze hrane nude ih već pripremljene, no nije ih teško načiniti i kod kuće.

Među sendvičima se pojavila panika: svijetom se proširio novi trend koji prijeti da ih makne sa scene brzih prigrizaka! Njegovo ime je wrap!

Debelim šnitama kruha bliži se kraj radnoga vijeka; tanke fajite nove su i zdravije mlade snage!

Wraps su zamotuljci svih vrsta: slani, slatki, manji, veći, niskokalorični ili masniji, punjeni raznoraznim namazima, povrćem, gljivama, rižom, mesom, sirom, voćem… Mnogi restorani brze hrane nude ih već pripremljene, no nije ih teško načiniti i kod kuće; tako ćete bar biti sigurni da je sve što se nalazi u njima i ono što zapravo želite.

Što sve može poslužiti kao "omotač"? Zapravo sve okruglasto ili uglato, plosnato, savitljivo i, naravno, jestivo!

Zgodno je što su wraps zaista za svakoga: i kada je u pitanju priprema i kada je riječ o konzumaciji. Svatko, čak i djeca, lako će naći nekoliko "svojih" kombinacija i načina pripreme.

Jedu se u svako doba dana, a najbolje "legnu" kao međuobroci koje ste ponijeli od kuće ili ih želite na brzinu spremiti da što prije utažite glad.

Ako još nikada niste napravili wrap, ili želite "unaprijediti" obične palačinke ili tortille, pročitajte par savjeta za njihovu pripremu:

  • Kada radite "omotače", pripremite ih više, a ostatak zamrznite. Kada ih ponovo želite na jelovniku, samo ih kratko bacite na vruću tavu.
  • I punjenja možete pripremiti unaprijed. Kod kuće pripremljen guacamole (umak od avokada) u hladnjaku može stajati nekoliko dana, jednako kao na primjer i namazi od šampinjona ili leće. Narežite svježeg povrća na štapiće i ohrabrite djecu da se i sami okušaju u motanju zdrave užine.
  • Proces punjenja i rolanja je sljedeći: nadjev stavite u donju polovicu omotača (najbolje u obliku obrnutog trokuta), ostavivši nekoliko centimetara od ruba praznim. Preklopite lijevi i desni rub tako da se sastanu u sredini te zarolajte odozdo prema gore.
  • Jedete li wrap na tanjuru, prelijte ga umakom i dobit ćete još sočniji užitak.

Što sve može poslužiti kao "omotač"? Zapravo sve okruglasto ili uglato, plosnato, savitljivo i, naravno, jestivo! To mogu biti tortille u raznim kombinacijama: quesadille (koje se nadjevene prže ili zapeku), fajite (nadjevenemesom), burritosi (s mesom, rižom i grahom) i tacosi (nadjeveni svim mogućim sastojcima), pita bread (šuplji kruščić koji se puni), slatke i slane palačinke, listovi salate…

Nekoliko prijedloga za nadjeve:

  • omleti, fritaje, sjeckana kuhana jaja s dodacima
  • grah, leća i ostale grahorice začinjene češnjakom, čili papričicom, kimom, ajvarom…
  • salata od avokada i kozica
  • sezonska salata s kremastim preljevom
  • povrćes roštilja
  • ribani sir sa salsom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.