Moj profil

Zanima me kako se radi "kuhano" tijesto za tzv. pite?

Pitanje

Zanima me kako se radi "kuhano" tijesto za tzv. pite? Znam da se može puniti krumpirom, špinatom, jabukama itd., gotovo tijesto se razvalja, nadjene nadjevom, narola kao savijača i peče u limu, ali ne sjećam se više postupka ni omjera sastojaka.

Odgovor

Kuhano tijesto ili parena smjesa upotrebljava se za princezine krafne, eklere i profiterole. Ukuhajte 100 ml mlijeka, 100 g pšeničnog brašna, 100 g maslaca i soli. Tijesto se kuhanjem zgusne pa još u toplo dodajte 3 cijela jaja i dobro izmiješajte. Tijesto punite u vrećicu i na plehu oblikujte željene oblike pa pecite u pećnici. U početku pečenja tijesto štrcajte hladnom vodom, a kasnije nadignuto šuplje tijesto isušujte.
Prhko tijesto je nešto drugo, od njega možete pripremati pite, razne suhe kolačiće te tople i hladne torte. Pripremiti ga možete od brašna, šećera, maslaca, žumanjaka, slatkog vrhnja ili mlijeka i po želji limunove korice, ruma, arome vanilije i praška za pecivo. Sve sastojke zamijesite, a potom odmorite odnosno ohladite. Dalje tijesto valjajte, oblikujte i pecite.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.