Moj profil

5. Tjedni meni za malene (i velike)

Nakon par tjedana stanke evo me natrag s još jednim popisom jela za velike i malene. :)

Nadam se da će vam koristiti. Dobar tek!

Ponedjeljak: Rižoto od cikle sa kokosovim mlijekom

Na prvu neobična kombinacija cikle i kokosova mlijeka, ali nakon što sam ga prvi puta skuhala već sam ga za par dana ponovila. Fantastično jelo na koje me je inspirirala moja prijateljica. Svježa kuhana cikla u kombinaciji sa kokosovim mlijekom daje jednu sasvim drugačiju notu uobičajenom rižotu. Ukoliko Vas zanima recept, napišem vam ga. 🙂 Što se malenih tiče, zaista su oduševljeno pojeli svoje porcije. Jako kremasto i fino.

Utorak: Špinat, pire i pileći mini file

Jedno standardno jelo koje djeca rado jedu kako bi postali snažni kao Popaj. :)  Fini kremasti pire u kombinaciji sa svježim špinatom i mini pileći file kojega bez obzira što je dosta suho, "izvlače" prilozi i djeci ga nije teško gutati. Meso im usitnim pa ga mogu ćupkati rukicama.

 Srijeda: Varivo od slanutka sa mrkvom i špinatom

Novo varivo koje sam tek nedavno pripremala po prvi puta. Isto me na njega inspirirala moja prijateljica. Slanutak do sada nisam imala običaj nešto previše koristiti, međutim u ovom jelu ono igra glavnu ulogu. Mrkvica i listovi špinata te noklice lijepo zaokružuju ovo izdašno jelo. A specijalni dodatak su chia sjemenke koje imaju ulogu zaprške. Jako, jako fino i bogato jelo! Mrkvicu narežite na ploškice ukoliko i ovaj put neka mala rukica zaviri u varivo. :) 

 Četvrtak: Piletina s umakom i njokima

Ovo jelo radio je moj muž i meni je toliko mirisala cijela kuća, a tražila sam i repete. Ne znam da li je to iz razloga što ja nisam kuhala pa mi je bilo slađe jesti ili sam bila jako gladna pa bi bila pojela vuka :). Šalim se! Svaka čast mužu na super jelu kojega su i klinci s nama malo po malo jeli. Umak je radio od vrhnja za kuhanje i mozzarele, a prilog su njoki.

Petak: Bolonjez sa rezancima od špinata


Bolonjez se najčešće kombinira sa špagetama, mi smo ga ovoga puta jeli  sa širokim rezancima.

Subota: Đuveđ + kobasice


Priznajem da nikada nisam voljela jesti đuveđ dok ga nisam počela kuhati svojoj djeci i sada mogu reći kako ga smatram stvarno dobrim prilogom uz razna pečenja ili kao što smo ovoga puta jeli sa domaćom kobasicom. Na slici sam već izrezuckala kobasicu kako bi maleni mogli klopati prstićima. Đuveđ je bogat povrćem (ja stavljam rajčicu, papriku, tikvicu) pa ga smatram odličnim obrokom za klince za koje nekako uvijek kažemo da ne vole povrće. Ja se s time ne bi složila; barem ne iz iskustva s mojim blizancima koji od samih početaka dohrane konzumiraju jako puno raznovrsnog povrća.

Nedjelja: Pileći batci/zabatci u saftu sa širokim rezancima i salatom

Ovo je bio nedjeljni ručak kod naše drage tete koja nam uvijek skuha jako finu klopicu. Nakon što su maleni pojeli juhicu navalili su na ovo super ukusno jelo. Tjesteninu su "usisavali" i bili su toliko smiješni da su padale i fotkice sa svih strana. 🙂 Hvala teta, dođemo i drugi put! :)))))

To je to za protekli tjedan, do sljedećega, puno pussa od mene, V&B.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.