Moj profil

Baklava tarts

Za sve one koji kao i ja omiljene recepte i kolače moraju praviti u mini verziji, na tastemade.com pronašla sam idealan recept za Baklava tarts, ili Baklava muffine, baklavice, baklavu, kako god, najvažnije je da je slatko :D

Pred svaki praznik, ili dolazak gostiju, moja glavna dilema je kako napraviti kolač, dovoljno velik da bude za sviju, a dovoljno mali, da se nakon toga ne povlači danima po frižideru, a onda završi u kanti, ili u međuvremenu u mom stomaku 😵. 

Poseban problem, nastupa pred Bajram, veliki muslimanski vjerski praznik, koji se "ne može" dočekati bez baklave, a ista naravno moooraaa biti domaća, jer gdje ćeš bruke nekome iznijeti kupovnu. Naravno, opet pitanje, pa ko će ti to jesti i moj prijekorni pogled i odgovor, pojest će se, ako treba pojest ću sama. 

Međutim, izgleda da je mojoj muci došao kraj 😍. Na tastmade sam ugledala recept za Baklava tarts, i kako ga ne bi zaboravila, ali i olakšala svima koji dijele moju muku, ja ga prenosim ovde. Nisam isprobala, čekam prvi Bajram ili neku drugu priliku, a do tad, ko prvi isproba neka javi vrijedi li :) 

https://www.tastemade.com/videos/baklava-tarts?fbclid=IwAR2VdbB-LmgcXmZ5z_iVcCWhSvPHajDPDojsdxphE3H3-4NsymZlUOHW80k&utm_account=tastemade&utm_content=post_04-30-2018&utm_source=facebook

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.