Moj profil

Jos par reci o bacanju hrane

Ovo je u stvari prvobitno bio moj komentar na clanak  https://www.coolinarika.com/clanak/u-kantu-za-smece-ili-lonac/   ali sam komntar uklonila i resila da ga objavim kao kraci clanak jer je tema znacajna i interesantna.

Prvo da kazem da je clanak   https://www.coolinarika.com/clanak/u-kantu-za-smece-ili-lonac/  odlican! Veliki sam pobornik nebacanja, koristim sve sto moze da se iskoristi u kuhinji, pocev od neljustenog krompira..... I dodala bih da ne treba bacati ni ono sto se inace baca kao na pr. ostatake:   1. od stapnog celera---nego ostatak, tamo gde bi bio koren staviti u casu sa malo vode. Pustice korencice i listice kroz nekoliko dana i rasce iz centra biljke nova stabljicica sa listicima. Kad malo poraste seckati po potrebi za supe ili salate.  2. Beli luk koji je proklijao - staviti korencice u malo vode. Moze se desiti da mirise malo na beli luk u prostoriji. Porasce nova biljcica, kao mladi beli luk. Isto tako uraditi sa porilukom, ono sto bi ste bacili spustite u casu sa malo vode, da voda pokrije koren.  Poriluk, tj. to sto je od njega ostalo, se takodje moze usaditi direktno u zemlju od proleca, treba da mu viri gornji deo iz zemlje. 3. proklijali djumbir staviti u saksiju sa zemljom, za 6-8 nedelja ce se oformiti koren i biljka. 4.  komorac- zrtvujte jednu celu krtolu, stavite donji deo krtole u vodu i rasce zelenis dovoljan za cajeve i onda kad komoraca nema u radnjama... 5. sargarepa - koristiti deo koji se baca : u ostatak korena zabosti cackalice i staviti ostatak biljke tako da donji deo korena taman dodiruje vodu.  Nece rasti koren sargarepe vec zelenis koji je takodje zdrav i moze se koristiti u supama...Svim biljcicama vodu redovno menjati.

Ovo je verovatno samo mali deo biljaka koje  mogu biti spasene od kante za bio-otpatke i mogu se dalje koristiti u ishrani a i lepe su za gledanje na prozorskim okvirima ....

Mozda je nesto slicno na coolki vec neko objavio, ja nisam pronasla a ako sam previdela - izvinjavam se!👋

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.