Moj profil

Modna pravila za djevojke i žene u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima?

Kao svaka normalna žena uvijek padnem pod utjecaj naslova koja će mi reći neka pravila kako nešto napraviti:). Naravno kao i većina normalnih ne primjenjujem ova pravila, ali tu i tamo nađe se u nekom časopisu pokoji dobar savjet koji znam iskoristiti. No to nije bio slučaj s ovim člankom iz glorie.hr koji govori o modnim pravilima za djevojke i žene u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima. Imam 30 godina i mogu reći da je većina mojih dvadesetih prošla u modnom traženju, pogotovo nakon što sam se zaposlila pa sam si konačno mogla priuštiti ispunjavanje vlastitih želja koje su često bile sulude. No pročitavši ovaj članak nisam se mogla suzdržati, a da ne napravim komentar na niz gluposti; pa eto da krenem.

1. Iako se ove sezone ponovno vratio u modu, rezani top i pokazivanje trbuha trebali biste svakako izbjegavati ukoliko ste već u kasnim dvadesetima

OK, ali što je s plažom? Zar ću skrivati svoj trbuh samo zato što sam u kasnim dvadesetima odnosno tridesetima. 

2. Izlazak u javnost u uskoj majici bez grudnjaka, osim ako niste Rihanna, je ozbiljan modni prekršaj.

Meni se čini da je izlazak u javnosti  bez grudnjaka u bilo kojoj dobi sramota. Imali velike ili male grudi morate nositi grudnjak, ako ne zbog vaše kralježnice, onda barem zbog boljeg izgleda same majice kada ispod stavite grudnjak. Mislim da niti jedna mama ne bi svoju kćer pustila van bez ovog najvećeg izuma za žene.

3. Svaka žena dođe u godine kada joj više nije dozvoljeno svakodnevno nositi traperice, posebice na posao i u ured. Kombinirajte suknje, haljine i odjela za ozbiljniji dojam.

MOOOOOLIMMM- godine kada joj više nije dozvoljeno nositi traperice!!!! Kao prvo, nadam se da ću traperice nositi i sa 100 godina. Kao drugo, dress code ureda određuje da li je dozvoljeno nositi traperice, a tamno plave ili crne traperice uvijek su odličan izbor koji odlično paše uz košulju ili sako. Zašto bi žena nakon određene dobi trebala češće nositi suknje i haljine, glupost, odjela su najčešće neuodbna, opet glupost. 

4. Ružičaste i narančaste nijanse na usnama zabranjne su za sve starije od trideset.

NIsam znala da se nijansa ruža bira prema godinama, a ne prema boji lica/kose? Ako želim nositi narančastu nosit ću narančastu tj. ako mi dobro pristaje, a pristaje probala sam.

5. Vruće hlačice dozvoljene su samo mladim djevojkama. Bez obzira na vašu liniju ili fit formu, prepustite to mlađim generacijama.

Opet se javlja konzerva u meni. Uskoro ću dobiti bebu, curicu🙂 i mislim da ni njoj ne bi dala da nosi vruće hlačice - pristojne dužine moraju biti ipak u svim generacijama.

6. Odlazak na posao bez imalo šminke je apsolutni modni prekršaj. Barem malo maskare i ruža spasit će situaciju.

Ok slažem se s ovim.

7. Budite oprezni prilikom kombiniranja ženstvenih i sportskih odjevnih predmeta, koji moraju biti uistitinu pomno isplanirani.

Stvar u kombiniranju ženstvenih i sportskih odjevnih predmeta je upravo u tome što ih se kombinira kad vam se ne da pomno planirati. Ali ako nakon nekog doba ne smijemo nositi traperice s čim ću onda kombinirati svoje odjelo??? Opet glupost i hvala bogu da je jedna od mojih najdražih kombinacija traperice s tenisicama i chic sakoom:). Petkom čak idem i ured takva😉 jer je causal friday.

8. Tregeri na hlačama su se možda vratili u modu, ali prepustite ih mladim djevojkama i djevojčicama.

Tregere po meni ne bi trebale nositi samo žene s većim grudima- jer izgledaju blesavo, sve ostale koje imaju manje, a vole tregere - bring it on.

9. Ultra kratka mini suknja i pokazivanje velikog djela nogu ima svoje vrijeme, ali i mjesto. Imajte to na umu prilikom sljedeće nedoumice.

Vrijeme i mjesto? Moram reći da sam konzerva i slijedim upute Coco Chanel koja je bila protiv minica, pa ako već moram nositi suknju, nosit ću one pristojne dužine. Vremena i mjesta za minice, barem u mom svijetu, nema!

10. Ukoliko kosa prelazi dužinu linije grudnjaka na leđima - vrijeme je za šišanje.

Ukoliko kosa pokazuje znakove pucanja vrhova- vrijeme je za šišanje. 

Što vi mislite o modnim pravilima u ovim godinama?

Više članaka možete pronaći i na www.spoongossip.com

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.