Moj profil
Razbijen mit o svekrvi
Razbijen mit o svekrvi

Razbijen mit o svekrvi

Svi pričaju da su svekrve zločeste, ja samo kažem, onda niste upoznali moju :)

Razmišljala sam što bih ja svojoj svekrvi za rođendan poklonila, da je pitam je li joj nešto treba, nikada mi ne bi rekla. Da joj kupim cvijet, nakit, šminku...opet bi rekla da što smo išli na nju trošiti. Možda neku novu zdjelu za kolače, neki novi začin? Teško je više pronaći nešto novo što se u njezinoj kuhinji već nije nastanilo.

Ako joj samo poželim sve što si i sama želi, znam da ćemo tu najviše profirirati mi ostali, jer toliko nesebičnu i radosnu osobu nema prilike svatko upoznati. Zato sam odlučila reći svima kakva je moja svekrva kroz moje oči. Ono što mi prvo pada na pamet je njezina vedrina. Čak i u teškim trenucima i temama, nikad je nisam čula da se žali i da je njoj teško. Osim ponekad na svoje kolače, jer nikada nisu dovoljno savršeni (sa čime se ne slaže nitko tko je te kolače vidio i probao).  Prepuna je volje, životne radosti, veseli se svakom cvijetiću, boreku, životinjici (osim žabama, samo nas zavarava svojim avatarom).  Ništa joj nije teško napraviti, od kuhanja raznih delicija do čeprkanja po zemlji. Sve čega se dotakne sve se pretvori u nešto lijepo ili ukusno (šteta što žabe ne dira, jer bi onda imali i prinčeva). Uz svu radost i nesebičnost, nikada ne traži ništa za sebe, i nikada nije prigovorila ništa svojoj snahi. A svoje sinove voli najviše na svijetu. Zato želim reći da svi mitovi lažu!

Na kraju joj mogu samo poželjeti da je nikad tuga ne nađe čak niti onda kada je sama i kada mi to ne vidimo, mogu joj poželjeti zdravlje i dug život i mogu obećati da ćemo se i mi truditi  biti radosni čak i onda kad nam je teško, jer kada se radost dijeli s drugima, i teške stvari budu lakše.

Sretan rođendan 🙂

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.