Moj profil

Što (ne)želim za Božić

Eto, Božić je pred vratima... Da, znam... Kriza je. Nema se. Objasnit ću vam o čemu se radi. Često sam na Coolinarici i gledam, čitam, proučavam... Ostanem prijavljena i maknem se sa kompjutera. A onda moja lošija polovica sjedne i proučava što sam ja to gledala! Pa gleda koje recepte sam komentirala... Pa gleda jesam stavila što novo... :) Pa sam ja smislila ovako nešto! :) Eto, kad sjedneš - imat ćeš što pročitati i izvoli pročitati do kraja!

Znači, da. Skromni smo i skrušeni. A za Božić nam je najvažnije zdravlje i sreća naše djece i obitelji. Ma naravno da je tako! 🙂

Međutim, maštanje mi baš nitko neće zabraniti. Nekad zamislim nešto pa to i dobijem. Zavisi koliko je 'Djed Božičnjak' široke ruke... Pa sam baš nekako razmišljala i evo što sam smislila! Ovako bi nekako izgledala moja lista (ne)poželjnih poklona!
(Nabrojani su slučajnim redoslijedom i apsolutno nijedan nema prioritet pred drugima!)

Neću nakit!

Da, krasan je i volim ga! Ali, molim te, ne kupuj ga! Puno toga ne nosim, dosta toga čak i ne volim. Lijepa je to gesta, ali radije mi ostavi novce i sama ću si kupiti nešto od nakita! Hvala! Osim toga - tvoj i moj ukus su dijametralno suprotni! 

Ne čokoladu!

Hej! Pa na Coolinarici sam! Imam account i sva sam si važna! Ako mi se jede slatko - napravit ću si nešto! Čokolada je izlizan i totalno poklon koji govori: "Stvarno nisam znao što/nisam imao vremena pa sam ti kupio čokoladu." Neću čokoladu. Osim ako je Kandit - sa grožđicama, lješnjacima i bademima, i samo kao dodatak nekom super poklonu!

Ne odjeću!

Tako ti svega - ne kupuj odjeću! Ovdje najgoru grešku možeš napraviti s veličinom! Već dva puta sam dobila preveliki komad odjeće, a svi znamo što mi to poručuje. "Mislio sam da si veća". Treći put, moglo bi te stajati glave!

Ne nešto što netko drugi želi da imam.

Na primjer - novi usisavač. Ili peglu. Ili suđe. Ili bilo što što će mi subliminarno poručiti: "Možda ćeš s ovim biti bolja u kuhanju/spremanju/čišćenju/itd..."

Knjiga - da!

Nikad previše knjiga i sve što ne postoji u privatnoj kolekciji - dobro je došlo! Bilo koja, bilo koji žanr, bilo koja debljina... Sve može! Odličan poklon!

Usluga, da. Ali ne bilo koja.

Ne trebaš mi otići u dućan ili opeglati veš. Hvala! Mogu sama. Plati mi masažu. Plati mi neki mali SPA... Manikura, pedikura, frizura... Plati nekome da se brine za mene! Hvalaaa!

Donje rublje - može ali s puno pažnje!

Nemoj... Oooo, molim te - nemoj mi kupiti pamučne gaće! Molim te! Ako ideš po donje rublje pazi da bude čipkasto i predivno! Molim te da ne mjeriš veličinu po prodavačici (na bilo koji način!) i ako ne znaš veličinu ponesi primjerak ili kupi broj manje! Lako zamijenim! Cijenim!
I znam da sam rekla ne odjeći...ali pidžama može! Udobna, mekana, flanel, svila, pamuk... Svejedno! Veličinu ćeš teško promašiti! Volim da su komotne! 🙂 

Napravi mi nešto!

Nemoj mi napraviti ogrlicu od makarona! Napravi mi neki foto-kolaž! Napravi nešto što će upravo VRIŠTATI "potrudio sam se samo zbog tebe, zato što te volim najviše na svijetu!"

Iznenađenja - ne!

Nemoj me odvući na mjesto gdje ću morati glumiti iznenađenje i oduševljenje. Znaš što mislim o tome. Hvala! 

Radije kupuj SA MNOM nego ZA MENE

Ovo se samo objasnilo! Pričekat ćemo Siječanj i neko bijesno sniženje! Odvedi me da si napokon izaberem tu haljinu, koju toliko dugo tražim! 

Rim

Želim. Jako želim. Znam da je san i znam da je teško ostvariv... Ali ako sobovi voze kući preko Italije mogu s Djedom Božičnjakom!

Odvedi me na more!

U Hrvatskoj! Obala. More. Zadar. Vikend. Može i SPA. I nemoj da bude iznenađenje! Planiraj sa mnom!

Sitnice s kojima ćeš lako pogriješiti. Ili nećeš.

Torba je uvijek dobro došla ali velika je mogućnost da ćeš promašiti ili boju ili model. Šal je isto dobar. Ravnaj se po jakni, čizmama i već postojećim torbama. Napomena: ako je jakna crna ne mora biti i šal! Da, znam...prekomplicirano je. Ali ako se potrudiš možda uspiješ! Evo ti mali šalabahter:

- ako ideš na nešto korisno, može čizme. Opet gledaj kakvu imam jaknu ili torbu. MORAJU se lijepo slagati! Ne izigravaj fashion-gurua! Koncentriraj se na klasiku! Broj 38, molim lijepo! I sačuvaj račun!

- parfem. Da, isti onaj koji koristim godinama. Nije nešto i znat ću da si uložio minimalno truda ali to je dobar poklon s kojim ću biti zadovoljna. Ne oduševljena. Samo - zadovoljna.

- make-up setovi su uvijek dobro došli. Savjet: koncentriraj se na tople tonove. Zaobiđi plavu i onu zelenu koju toliko voliš. I neka ne bude 'She' komplet. Ili 'K+ komplet' (da, znam da ne postoji ali kakve sam sreće upravo su pripremili jedan Božićni kompletić i ako ne naglasim suprotno - mogao bi biti moj!). Pokaži da ti je stalo! 

Ako ti je ponestalo ideja čitaj članak ispočetka! I znaj da sam stvarno skromna. Jer mogla sam poželjeti i laptop. Ali nisam ga poželjela. Dobar mi je i onaj koji si donio kao miraz u brak!

Na kraju...

Znam kako ću dobiti čokoladu. Možda dvije-tri čokolade... Ali nema veze. Bitno da je obitelj zdrava... Što god kupiš - ipak ću te voljeti! 🙂
I da, ti ćeš dobiti fotoaparat! Da, baš onaj nad kojim si slinio! Nema na čemu!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.