Moj profil

Vegan / vegetarijan

Vrijeme u kom zivimo je tesko , nesigurno i nepredvidivo. Jako je bitno voditi racuna o zdravlju i ishrani . Zasto nemamo veganske i vegetarijanske rubrike na Coolinarici ? Ili bar jednu u kojoj ce biti samo zdravi recepti ? Vegan 

Koja je razlika izmedju vegana i vegetarijanca? Veganstvo se razlikuje od vegetarijanstva po tome što je upućeno samo na biljnu prehranu, dok vegetarijanci jedu i neke proizvode životinjskog porijekla, kada se pri dobijanju tih proizvoda životinje ne ubijaju, jaja, med, mlijeko i dr.

Vegetarijanci  su ljudi koji ne žele da životinje umiru zbog njih, dok vegani ne žele da životinje pate . Vegani se pridržavaju veganske ishrane – ne konzumiraju meso, jaja, med, mleko i mliječne proizvode. Veganska ishrana oslanja se na hranu na biljnoj bazi – voće, povrće, žitarice, mahunarke, sjemenke…Ovaj način ishrane je vrlo ljekovit i nutritivno zadovoljavajući za organizam, posebno ako se bazira na voću i povrću. U tom slučaju, imaćete i manje problema sa celulitom i masnim naslagama. 

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.