Moj profil

Zlatna jabuka

Ovu pricu mi je pricao moj deda !Pre neki dan mi pade na pamet!Potrudicu se da vam je ispricam!

Zivela nekad davno dva coveka u susedstvu. Jedan je bio bogat, drugi siromasan! Posmatrao je bogatas siromasnog kako je uvek zadovoljan, iako tesko radi!  On je i pored svog bogatstva bio nekako utucen i tuzan! I on i njegova zena! Zato odluci da prodje pored siromahove kuce i vidi sta se to tamo desava! Kad ono, iz kuce se cuje radostan i veseli smeh! I to tako danima ,kad god bi prosao pored siromahove kuce!

Jednoga dana odluci da pridje siromahu i pita ga:"Pa dobro, hoces mi reci zasto iz tvoje kuce uvek dopire veseli smeh ?" Na to ce siromah :"Imamo zlatnu jabuku, pa se igramo s njom!"

Bogatas, iako je imao svega u izobilju, zlatne jabuke nije imao, pa odluci da je kupi i da tako oraspolozi svoju zenu i sebe! Donese je kuci, sednu on i njegova zena, uzmu zlatnu jabuku, on je baci zeni ,ona njemu, ...i tako vise puta! Ali, nista im to ne izgledase tako smesno da bi se smejali!

Sutradan, kad je prolazio pored siromahove kuce, krisom se prikrade prozoru da vidi kako se to siromah i njegova zena igraju jabukom i tako  slatko smeju, pa da i on i njegova zena tako rade! Kad, kroz prozor, ugleda troje decice kako se igraju nasred sobe a njihovi ih roditelji zadovoljno gledaju, ponekad i oni upadnu u igru svoje decice, i svi su tako veseli !!!

Tada bogatas shvati  sta je ustvari, pravo bogatstvo i sta usvari, zlatna jabuka!!!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.