Moj profil

10 ljetnih favorita: Torte koje rashlađuju

Priprema kolača, torti i ostalih slastica, može nas dobro zagrijati, ali kad je temperatura dovoljno visoka da tražimo hlad, odlučili smo napraviti deserte koji će nas rashladiti.

Zaplovite zajedno s nama kroz izbor maštovitih torti  i slastica koje rashlađuju. Možda neke od njih postanu i vaši favoriti ovoga ljeta.

Osvježenje na tanjuru

Iza nas je mjesec u kojem je obilježen nacionalni je dan cheesecakea, a ovaj cheesecake u ljetnoj verziji sa smokvama pravo je osvježenje. Ne znate li kako iskoristi lubenicu osim dobro rashlađenu i posluženu kao osvježenje, imamo odličnu ideju u obliku ljetne torte s lubenicom i malinama. Zbog sastojaka u receptu, ova je torta pogodna za sve koji izbjegavaju gluten. Recept koji nije jedan od uobičajenih, a donosi osvježenje je  puding torta od jogurta s voćem u kojoj do izražaja dolazi sezonsko ljetno šarenilo na tanjuru.

Bobičasto voće u osvježavajućim desertima

Tražite li nešto što će utažiti potrebu za čokoladom, a istovremeno pružiti voćno osvježenje, onda je ledeni parfe s čokoladom i borovnicama savršen izbor na desertnom tanjuru. Izaberete li čokoladni semifreddo s višnjama, zadovoljstvo je zajamčeno, jer punoću čokolade savršeno upotpunjuju višnje.  Za fotogenične borovnica tortice dovoljno je imati keks, maslac i puding,  a dodatno ih možete po vlastitom izboru obogatiti džemom, šlagom ili svježim borovnicama.

Rashladi me, zasladi me

Desert koji je spreman za manje od pola sata oduševljava ljubitelje kremastih deserta i kave je semifreddo s kavom. Za savršenstvo okusa nedostaje samo dodir čokoladnih zrnaca na vrhu semifredda. Osvježenje dana su ledene kocke s mentom. Obavezno iz čuvajte u hladnjaku i poslužite hladne kako biste uživali u ledenom desertu. Volite li voćne okuse, svakako isprobajte lagane, slatke, fine i hladne ledene kocke s jagodama i mirisom vanilije. Ove kocke unijet će raspoloženje i  rashladiti vruće ljetne dane.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.